c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 23 June 2011

ibu mee segera..5minit ajo..!

har..har..har..har...!!!!

amboi..gelak besar aku!!!ahhaha..hari ni aku jadi Hagemaru!!!!kenal Hagemaru??? ha...hagemaru ni watak katun kat jepun..dia budak skolah darjah 4..sanggup lakukan aper sajer tuk save duit..perangai dia sama jer ngan mak dier...

yang bulu kening tebal tuh la Hagemaru..yang lagi 2 tuh mak n ayah dier..
tuh korang tgok..punyer la nak save bil air, siap basuh pinggan kat kolam mandi awam lagi...
haa...cter nyer macam ni...

tadi kak dayah g trun beli susu anak dier..susu Annum..pastu dapat sample..susu annum ni agak mahal gak..bila dgr dapat sample jer..aku pun pe lagi trus.. ting ting ting!! cuba kau try trun bawah..untung2 dapat sample..boleh bg kak dayah..save bajet susu nanti..satu kotak ada 4paket..bayak boleh jimat tuh..hahahah..

pastu aku pun g la kedai bawah..dah plan dah nak wat macam mana...n nak jawab macam mana..huhu..

sampai je kat kdai tuh, aku pun g la trus kat tempat susu baby..konon2 nak beli la..aku tgok kiri..tgok kanan..mana plak budak yang bg sample nih...hahaha..hina plak rasanyer..arghhh...janji dapat sample..

tgh aku syok belek2 susu kat situ, tetiba dtg la SA nih.

         SA : puan carik susu?
         *watt??puan???okay..redha...sample punya pasal..*
         aku : a'ah...
         SA : anak brapa bulan?
         *ha..sudah...brapa bulan anak aku??anak tekak ada la..*
         aku : setahun 2 bulan...
         *ntah anak sapa plak tu kan?*
         SA : mari sy terangkan apa kebaikkan susu annum nih..susu ni sgt
          berkhasiat..bla bla bla....puan amek sample ni, cuba dulu..
          nanti boleh dtg beli kalu serasi ngan anak..
         aku : Ooo..okay..truma kasih..
         *buat muka comel kat SA tuh*

beria SA tuh terangkan kat aku..anyway, thanks utk info tuh..
after dapat sample, aku kena tulis nama...
dapat jew sample tuh, aku trus naik opis..huhu..gembira dapat sample susu..walaupun bukan aku yg dapat minum..tapi sronok utk jadi ibu selama 5 minit tuh..ibu mee segera...~~Wiiii......

dan ini la hasilnya...
ni sample yg aku dapat..hehehehe
yang ni plak, campur ngan yg kak dayah dapat n susu yg dia beli....
5minit jadi ibu..walaupun singkat, tapi macam best jew...bila la nak jadi ibu wat slama lamanyer... *verangan jap* huhu.. CEttt!!!dah2...byk lagi keje lain..over plak kan...

okay sambung wat keje smula...la la la....

4 comments:

Wanie said...

adoila..haha
snggup tu tipu nak amik sample..kui3

btw, slmt bkenalan..
dah folo sini ^_^

cik enul said...

huhu..hina kan perangai???jgn la tiru aksi tak bermoral nih..

anywy, thanks...slamat bekenalan juga...

*Miss Syahnia* said...

hahaha skali baca ingt
cara masak megi jenama ibumee
*konpius*

rupanya jd ibu segera 5 mnit
smpan info tu utk akn dtg
jd ibu terus,insyallah.. ;)

eh ain pun pernah rasa jd ibu
jaga anak sedara..siap dia
pggil ain "ibu" lagi
dah kalo berjalan org ingt ain
mak budah..haha

cik enul said...

kalu dah samapai wat entry cara memasak mee segera,
maksudnyer mmg dah takder modal dah tuh nak cter aper..
hahahha

merasa la ain org pgil ibu...
ada chance nak jaga anak buah..
saya??huh..tak ngam ngan anak buah..
ader jer nak digaduhkan nyer...hehehe

kena tgu anak sendri ni..huhu