c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 2 June 2011

E-Day : One Crime at a Time...

Alhamdulillah….setel 1 bab…ada byk lagi bab2 yang menunggu utk dilaksanakan…takper2..bak kata owang putih, One Crime at a Time…perghhh…boleh tahan gak English aku…masuk bakul angkat sendrik la weyh….ko nak angkat?? tak kan… so biar aku angkat sendri….la la la….

Petang smalam lepas balik keje, aku trus g umah kak Dila..Tailor yang aku nak tempah baju tunang aku nanti…actually nak hantar kain lining utk baju majlis sanding alang aku..hari tuh, dah hantar tempah tapi tak beli lining..lupa…takkan nak see through  kot…agak2 la pun kalu nak nampak hot….ada yang kena pelempang pak Hamzah kang… 

So, dah alang2 tu g la tempah baju raya n baju tunang aku skali…senang..tak payah nak ulang alik g sana..jam…tak larat nak tempuh..walhal kalu tak jam, 5 minit leh sampai…ni boleh kena ½ jam ke sana…lagi pun kak Dila byk sgt tempahan nyer…nanti kang tak trima plak..awal2 dah pesan, nak hantar last bulan 6…utk raya punya…pe lagi menggelupur la aku g beli kain…

kat LDP
umah dia kat kg sungai penchala..

Huh..!! kan aku dah cakap..jam..tapi nak tgu tak jam, lalu la kul 2, 3 am la..baru lengang…nak g tempah baju macam nak g perang!!!huh…seksa tul…


Akhirnya sampai gak kat umah kak dila ni….kat Flora Damansara…creepy skit la tempat nih….kalu boleh elakkan la dtg malam…bahaya….


Senang je nak carik umah kak dila ni…naik lif….tekan butang 22..pastu carik pintu yang ada tanda SURAU…Hmmm…gurau kasar nampak..huhu….siyes..aku tak tipu….mmg dia tampal tanda surau ni…takda plak aku tanya knapa…tak per la… berdakwah secara halus…Alhamdulillah…


Lepas jew aku paskan kain lining tuh..aku pun start la tunjukkan design jubah modern yang aku wat kat dia..waa…1st time aku mintak itu, mintak ini kat tailor…slalunyer, aku juz, “kak wat kurung moden..lengan macam ni..”ok done..tapi kali ni,  bila aku request jubah moden ni kat dia, rasa macam diva pun ada…hua hua hua…kak nak macam ni…pastu letak ni…pastu letak tu plak…yang beading kat lengan tuh letak kat bahagian sini..nak leher macam ni..xnak yang macam tuh..hujung lengan plak macam dalam gamba…ahhahah..siap bawak contoh gamba print dr intenet…sengal tul..! dan bla bla bla…sampai la abis…huhu…


Sambil aku terangkan apa yang aku nak, dia pun catat la kat lakaran yang aku wat tuh…



Ni la warna yang akan aku pakai kat majlis tuh nanti..meterial dia Indian sifon..Hmmm..harga..boleh runding.. yang penting, harga mampu milik la…hehhehe

okay, NEXT........

1 comment:

*Ms.Serry Shah said...

blh tak email price utk upah kat akak ni kt fatiehafatie@gmail.com... recommended tak akak ni utk buat bju?