c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 23 June 2011

E-Day : Door Gift lagi...

kecoh betol la minah nih!!tak abis2 ngan door gift dia..! tunang je kot...takpayah la nak beria sgt...

hey you.!!!! one word~~~  J.E.A.L.O.U.S. 
ada aku kisah ko nak cakap per? aku susahkan ko ker?ada aku mintak duit ngan ko??? ha...marah nih..marah... *sambil mencekak pinggang*

okay..abaikan je apa yang belaku kat atas sana...

hari isnin lepas, oleh kerana aku kebusanan di opis...sorang2 plak tuh..mood keje pun di paras2 merbahaya...tapi mood nak wat keje lain on jer sentiasa..huhu...aku pun mula la menggodek2 photoshop..mana la tau tetiba dapat idea tuk sticker tag door gift aku nanti...

utk majlis engagement aku ni, aku dah ada konsep dah utk sticker n canvas nanti..oleh kerana taknak menyidai muka sgt, aku pilih utk tidak meletakkan muka aku n en.Fahmi..macam poyo je kan..huhu..tu basic idea la...

meh tgok cni, aper yg aku dah design tuh sticker tag tuh...takder la cantek sgt...boleh la drpd takder...
ni sticker tuk cap botol tuh..

yang ni plak tuk botol tuh sendrik...
 kalu takder paper hal, maybe, sabtu ni, aku nak g beli jar tuh..takut stok habis plak..ye la..dah nak raya kan..kalu out of stock kan tak pasal2 kena carik kedai lain...

n aku ada la try print atas sticker guna printer opis..igtkan beli ink n nak print guna printer opis jew.. tapi biler try, tak santek sgt la..okay tu okay la...tapi kalu print guna laser lagi santek..design buruk pun nampak santek..okay...*mood : P.E.R.A.S.A.N.*

so nampaknyer, aku kena g print kat luar gak la..
kalu macam tuh gaya nyer, lepas g beli botol tuh, nak trun kajang trus.... nak g survey kejadah pe aku nak letak dalam jar tuh..n kalu dah finalize ngan en.Fahmi design kat ats tuh, boleh aku g print skali kat kajang..ada 1 kedai fav aku masa study dulu..dekat ngan UKM...harga berpatutan n berkualiti...

so, mgu ni target nak setelkan tuk door gift.. kalu di ikutkan ada 3 bulan ++ lagi..tapi kena tolak sbulan bulan puasa n raya..tak larat aku nak kesana kemari time2 pose nih..hehehe.. so secara kasarnyer cuma ada 2 bulan jer tuk setelkan smua nyer..barang2 mini pelamin belum survey langsung nih...huh..

biar setel smua awal..kalu papehal yang tak cukup kemudian, stil boleh setel lagi...takder la serabut sgt last2 minit..

okay then..nak wat keje plak nih..opis hour...biasa la..kena la buat keje opis...huhu...

tata..titi..tutu...

13 comments:

*Miss Syahnia* said...

wah bagusnya tunang pun ada godies
utk tetamu..hihi

sticker tu mmg cun lah ;)

cik enul said...

eh..murah2 jew..takder la gempak2 sgt pun...bajet ciput jer..hehehe..

anywy, thanks...

iedchan said...

Wah..terer u desgin..lawaa!..hehe..leh wat bisness..

cik enul said...

eh..bukan totally design sendri pun..juz tgok2 contoh kat google..pastu edit skit2..takder la terer sgt..hehehe

Reen Tart Nenas said...

ishkkk kalau ada bajet, tak salah bertunang pun nak bg door gift :) kenang kenangan org kata...

Journey of Bride To Be said...

Hye,

Saya berminat tgk doorgift awak.btw leh saya tahu awak tmpah atau buat sendiri sticker 2?boleh beri tunjuk ajar cara membuatnya...saya berkenan sgt2.

cik enul said...

hani,sticker niyh, i design sendri...
guna photoshop..
pastu i hantar print kat kedai...
pastu gunting sendri...
lg pun ia cuma tuk E-Day jer..so mmg tak byk buat..
cuma 100pcs..so gigih jugak la gunting sendri...
kalu 1000pcs, maybe buat square jer..senang potong...huhu..
anyway, its depend kat u la nak macam mana...hehhee

Journey of Bride To Be said...

tq 4 the info...btw how much cost print 2? leh x awak tlg desgn utk sticker tag 2....saya xreti buatla kalo tak nyusahkan awak la...

cik enul said...

kos print 2.50 skeping..guna sticker paper..size sticker sy tuh, lebih kurang 5cm la..so, 1 A4 boleh muat 20pcs..
makanya, 13sen satu sticker...

saya design??i luv 2..hehhee..
tp mgu niyh sy bz, kena ke ipoh..
tp awak email je kat sy, list kat bawah niyh...
sy cuba buatkan malam niyh...
tapi nak reply design kat awk, maybe hari selasa...
takut intenet kat umah slow...so akan emial dr opis jer...

1. nama awak n pasangan
2. warna tema
3. tarikh majlis
4. jenis majlis

Journey of Bride To Be said...

tq dear...tak nyusahkan awak ker? apa emel awak yer? n lagi satu bape kos awak beli bottle jar 2 yer?

cik enul said...

email : luvticket@yahoo.com

botol tuh kos nyer 95sen/pcs skali ngan tutup die..
tapi ada yg lagi murah...65sen/pcs pun ada..
cuba u tgok kat sini

http://qp.com.my/

sy beli kat sini..kalu nak tau harga yg lain, boleh je call dorang..
dorang layan je kalu kita tanya2 niyh..u sebut je kod jar yg u nak, boleh tanya size smua..sbb kat laman web tuh takder size...

Journey of Bride To Be said...

tq 4 ur info dear..

i da emel kat u..

btw salam perkenalan...

cik enul said...

okay..i dah dapat emel u tuh..
nanti i try design ea..

*salam pekenalan juge..hehehe