c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 16 June 2011

E-Day : Engagement ring

Alahmdulillah... setel satu perkara yang penting dalam byk2 perkara yang aku list down kan utk majlis tunang aku nanti..iaitu membeli cincin tunang n risik..

gembiranyer hati bukan kepalang!!hahhahah...tak pnah rasa happy macam nih.. 

mengikut perbincangan ngan en.Fahmi, kami decide nak yellow gold utk cincin merisik n white gold tuk cincin tunang...mula2 en.Fahmi yang cakap nak white gold n yellow gold..aku just decide mana satu nak guna utk merisik n tunang...en.Fahmi sgt sporting..dia okay je pe yg aku suggestkan..thank you syg...

sbelum aku g beli cincin, aku dah survey awal2... aku g ngan fara..hehehe..tak pasal2 fara aku drag skali dalam hal ni..kesian fara..anyway, thanks fara... *nangis 5minit

kami g survey kat OU..senang...smua ada kat situ...mula2 g Wah Chan...kat branch sini, ada white gold jew..pulak...so kami just tgok2 white gold jew...

antara design yg aku bekenan..
pastu kami ke My Diamond...tapi my diamond takder yellow gold jugak, so dapat survey white gold jew...

wahh...trus jatuh cinta wat kali ke-2..!!! santek sgt..
last skali kami ke TOMEI...kat situ tak bley amek gamba la..so tak dapat nak kasi tgok yang mana aku suka...tapi dalam byk2 kedai *okay..g 3 kedai jew, takder la byk mana pun... tomei paling aku suka la walaupun layanan nyer mula2 gak dingin..eh, nanti la aku story...so aku target nak ke TOMEI..

samalm after magrib, en.Fahmi dtg pickup aku..kami pun trus la ke OU...dan trus ke TOMEI...sampai jew kami kat sana trus SA dtg layan kami..mula2 aku mintak cincin merisik..tgok punyer tgok..usha punya usha...try pun sudah..akhirnyer dah decide nak mana satu...okay done.! setel 1 part.. jom syg, kita tgok cincin tunang plak.. *tetiba wat watak gedik kan..pelempang nak???*

pastu misi mencari cincin tunang pun bermula..kan hr tuh aku dah survey ngan fara kan, n aku suka sgt design kat My Diamond..nak dijadikan cter, (actually aku pun baru tau) My Daimond adalah dibawah TOMEI.. so aku mintak la dia tunjukkan design yang ada kat My Diamond kat floor atas tuh kat aku..mana la tau aku jumpa yang aku bekenan dulu...

bila tgok jew kat situ, takda la plak..tp takper, kat sini lagi santek design nyer..huhu..aku pun try la satu2..bila try je yg satu nih, rasa macam taknak tanggal plak...huhu...aku bekenan gler..aku pun wat la muka manje2 *muka mintak pelempang sbenarnyer* ngan en.Fahmi..tuh signal la yg aku nak sgt design tuh...hehehe...n en.Fahmi pun say YES..aku pe lagi.. YES!YES!YES! *hati berbunga2...* happy gler...thanks yg.. Mmmmmmuuuaaahhhh...!!!! syg kamoo sgt2...~~hug

amboi... amoi ni siyes gler kira duit..
teaser cincin tunang...
senyum ada makna tuh..hehehe..thanks syg...
Alhamdulillah..setel bab ni..abis jew byr smua, kami pun balik..takder jalan2 pun kat OU..dah kul 10 masa tuh..tutup dah kdai...so kami lepak kat mamak jew..port biasa ktorg lepak..

Da minum2..happy2..gelak2..kami pun balik..esoknyer en.Fahmi ada sukan teknikal kat bangi..so tak leh lewat2 sgt balik..

p/s : tidur sambil senyum sampai ke telinga..~~Wiiii......

1 comment:

cik nora saniey said...

sukan teknikal kt bangi?tunang enul tnb eh?klo tnb 2 sukan 2 kt opis sy..kt ilsas eh?