c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Tuesday, 11 October 2011

review : DIY mini pelamin

salam smua...

sihat???aku okay2 jew...

hr ni nak ctre pasal DIY mini pelamin aku hari tuh..

oleh kerana angah aku lambat sampai jumaat tu, kerja men-DIY start  pun lambat...aku tgu angah bwk drill..


ni la area pelamin aku..umah aku kecik..umah murah...so ni la port yg paling strategik tuk aku wat mini pelamin...


sambil nak tgu angah balik, aku keluarkan segala kelengkapan yg aku dah prepare kan awal2...


box kayu ni tuk letak pasu aku nanti..box ni ayu, hsmate aku yg tolong buatkan...aku juz  cover ngan kain jer..

bukan aku pun...mak aku yg tolong jahitkan....hehehhe..


angah aku sampai jer, aku trus mintak tolong dia drill tuk pasang railing tuk background curtain  aku...


pas jer pasang railing, aku trus pasang background tuk mini pelamin ni...


pastu side curtain plak... 


kemudian, pomander ball yg aku buat dulu...yang ni kakak ipar aku yg pertama..kak shida...


tuk cover railing tuh, aku letak la bunga juntai2 macam kat ats tuh...yg ni kakak ipar aku yg ke-2..kak nurul..

 macam ni keadaan nyer bila smua dah pasang....

meh jamu mata lagi...





alhamdulillah..apa yg aku nak menjadi... syukur.. syukur.. segala penat lelah idea dan usaha bebrapa bulan lepas, berbaloi..

trima kasih sgt2 kat famly aku, mak ayah,  kakak2 ipar aku, abg2 aku yg tolong masa majlis pertunangan ni...terharu sgt.sob sob sob....

okay dah..itu jew tuk review kali ni..

tata..titi..tutu...

P/s : baru prasan yg team pasang mini pelamin aku malam tuh smua pkai t'shirt merah...hahahha..kebetulan..

15 comments:

Aeen said...

cantek la pelamin cik enul...cik enul pn cantek gak...sweett..kaler kuning + hitam..same lak kaler majlis bertandang kite...hehehe..

ni@ @in said...

cantek.,,xsabar nak diy pelamin sndiri..harap2 menjadi lah..hehehe

cik fadh said...

kretipnyer..mmg btol2 naik warna yellow tu . suke !

erin moshimoshi said...

comelnye dear

A.N.A said...

WARNA IDAMAN 1 MASA DULU..SGT TERINGIN NK WAT WARNA HITAM+KUNING...CANTEKK...

cik nora saniey said...

cantik la kak..pelamin 2..nice..pndai DIY

Mimis said...

cantik.. kombinasi warna yang menarik :)

♥ sALmiE ♥ said...

cik enul, cntik sgt pelamin ni...xmcm diy pun taw... mcm sewa je... sy nk wat cmni jgk la ye :)

ilikediy said...

Hi cik enul,

Just come across to your blog.If you don't mind, boleh tak mintak osmate you ajar wat tempat letak pasu tu?nak wat tu...beli mahal :(

cik enul said...

hye ilikediy,

actually yg buat budak2 indon kat site construction yg osmate i tgh handle..bukan kami yg buat pun..budak2 indon kat site tuh yg buat..sorry sgt2...

Honey Lalala said...

cik enul,tempat duduk tu guna pe? kotak gak ke? =)

cik enul said...

honey lala: bukan la...hehehe...tuh sy pinjam hosmate punya sofa...juz ngan sarung baru jer...hehehe

ada mokhtar said...

wow sweetnye... tak sabar nak diy pelamin sendiri gak .. hehe :)

noorliana zamri said...

cantiknya pelaminnya..patutlah nak diy sendiri pelamin masa kawin..kreatif

nini said...

cantiknya yunk