c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Tuesday, 20 March 2012

TQ Tag

salam..
hye tawan2...

perihal TQ tag pulak..
TQ tag nih,
aku nak letak kat kotak goodies nanti..

ada beberapa guidline yg aku ikut
tuk decide TQ tag yg aku nak..

Yang Pertama..

jenis tag..
samada nak yang sticker...??

sumber : Google 

atau tag yg ikat ngan reben,
macam kat bawah niyh...

sumber : Google 
sumber : Google 
aku  decide,
aku mahukan sticker..

sbb??
sbb nyer goodies aku DIY,
so apa2 yg aku decide tuk goodies niyh,
haruslah MUDAH tuk dikerjakan...

kalu buat 10kotak takper..
ni aku nak kena hadap 1000pcs..
so kalu aku guna tag yg ber reben,
tak ker muntah aku mengikatnyer nanti..

kenapa tak start awal??

sbbnyer...
xtvt isi favors dalam kotak niyh
akak di lakukan 2/3 hari sbelum majlis..
masa yg suntuk tuk buat keje yg leceh,
so, sticker tag is a gud option for me...

ke-2

shape tag korang tuh..




skang niyh macam2 bentuk ada
tunjuk je nak mana..
again..
key word, MUDAH...

so aku decide yg square ajo..
senang aku nak potong..
huhu..

ketiga..

konsep design...

vintage..?
sumber : Google 

ataupun modern..
ala2 comel macam niyh..

sumber : Google 
okay...
aku decide nak ala2 comel gitu..
hahaha..
*comel ker..?

ke empat..

kedai print

haruslah survey terlebih dahulu..
carik kedai print,
yg boleh bg harga paling MURAH..
sudah tentu...

dan aku skang niyh, 
sibuk call kedai niyh...
call kedai tuh...
kumpul qoutation sebanyak mungkin...
bila byk
kita boleh pilih harga mana yg kita nak..

okay..
sekian tips yg tak brapa nak penting..
saja ngada2 nak share,
supaya nampak macam penting jer..
huhu....

btw,
pilihan ditangan anda..
pilihlah dgn bijak!!!

HIDUP Y.B...!!!!*tetiba

6 comments:

SarahSyafiq said...

xde la ngade2 pun. betul la share idea pada semua esp macam Sarah yg langsung x tw lagi nk buat tq tag mcm mana.
btw, tq share tq tag.hehe

cik enul said...

sarah,
welcome dear..cuma kongsi mana yg mampu..huhu

Ecah Ecot said...

xde tag kot kt paperbag...sbb paper bag biase2..hehe

Kisah Hati said...

che enul, scallop tu lawa... akak suka...

nak gunting ke? jenuh tu 1000pcs. beli je cutter dia. akak ada tengok online. dalam rm70. kalau nak, nanti akak bagi link

theEVE said...

special price for all bride-to-be!
like us on facebook.com/theEVEkl and contact us for more info!

cik enul said...

ecah,
takper..janji ada paper bag kan..hehehe

kak ana,
takper kak...kiter amek yg square jer..rm70 tuh nak sama harga ngan harga print sticker sy..huhu..potong guna cutter jer senang...huhu