c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 8 March 2012

nilai 3 la pulok..!

salam..
hye peeps...

entry niyh adalah susulan dr entry yang ini..
untuk carik bahan gubahan 
yang lain, kami ke nilai 3 sabtu lepas...

biasalah kalu dah kesana...
macam2 idea leh timbul..
tiba2 masing2 akan jadi
sgt bjak + kretif 
hahha...

mula2 plan gubahan en.Tunang tuh
exactly macam niyh...


iaitu..
- frame cermin MALMA
- alas kain dulang
- dulang hantaran
- gubahan bunga

tapi, bla sampai kat sana,
dapat idea lain..
tak nak guna dulang hantran tuh..

so base frame cermin tuh
kami guna polistrin ajo...
macam niyh



so skang nyh,
apa yang kami perlukan....?

- polistrin
- reben 
- gubahan bunga

bila da decide nak beli apa,
kami pun grab la apa yang perlu..


alhamdulillah...
cuma bunga je kami tak dapat lagi....

kemudian,
carik barang hantaran aku pulak...

oleh kerana bunga belum jumpa lagi,
kami pun carik kat kedai lain..
tapi sbelum tuh,



kita basah2kan la tekak tu dulu....


jalan punya jalan..
ini yang kami dapat...


hahhahah...
set cadar queen+comforter...
1 set RM49...

ada, 4 sarung bantal,
1 sarung bantal panjang,
cadar tilam,
dan comforter...

beli 2 dapat RM90..
so grab la 2!!!!


untuk rumah sewa baru aku nanti...
huhuhu..


yang niyh, utk secret pojek
aku yg ke brapa ntah..
huhu....

kete pun dah penuh..
kami pun pulang...


kesian budak duk kat blakang..

syukur...
alhamdulillah....
barang2 gubahan hantaran,
semakin sempurna...

10 comments:

akudidi said...

bestnye byk da beli.dd gubahan utk belah laki x beli pun lagik.no idea.bile g nilai 3 tgk byk sgt mmg jd blur la.hahaha

cik enul said...

didi,
en.Tunang blik KL sbulan skali..
so mmg dah plan stiap bulan dia balik tuh, kena setel aper...bulan lepas bab hantaran..so next month benda lain plak kena setel..

Asfiza said...

murah tak enul cadar + comforter untuk bilik pengantin?

cik enul said...

as,
bilik pengantin tak survay plak...
sorry as..tapi ada gak yang cantek2 (ala2 bilik pengantin) yang bawah 200...

Ezza Z said...

Rajin betul cik enul kite ni.
Kalau p Nilai 3,tak sah kalau bonet tak penuh kan?

akudidi said...

enul,
ok la tunang supportive,
mcm dd jd penat gile handle sorg2
ape leh buat.
sbb tu buat tenang jerk.kikiki

cik enul said...

ezza,
rajin tuh mmg rajin..tapi bab nak kuarkan $$ tuh yg tak rajin..hehhe

didi,
takper didi..slow2 wat persediaan tuh..bukan tak supportive,tunang kamu tuh bg sokongan moral..hehhe

Nisa Dawi said...

gud luck enul..=)

mmg kalu sampai Nilai, macam2 idea dpt kan..best2..tapi Nisa tak pegi lagi Nilai utk shopping brg sndri..huhu..semua nya beli kat kl je..

Suria said...

cik enul! ape name kedai yg beli comforter tu..? murah betol! suria g x penah pn nmpk..uwaaa nk jugak :D

cik enul said...

nisa,
thanks nisa..kamu pun gudluck jugak yer...

suria,
alamak..kedai tak prasan plak nama..tapi dia sederet ngan 'THNAK Q' n kedai kelengkapan p'kahwinan tuh..yg pasti, depan kedai dia melambak jual bantal tdo..comforter2 smua kat dalam tau, tak banyak longgok kat luar...