c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 1 March 2012

cuma untuk.....

salam..

ni entry khas..
yup..ada sesuatu
yg ingin ku katakan..

mula2 aku nak mintak maaf sgt2
kalu aku ada menyinggung perasaan
org2 diluar sana..
sumpah...! mmg aku takder niat langsung..
dan aku tahu,
aku bukan sempurna mana pun...

ape niyh..???takpaham...

okay..macam niyh....
kenapa aku ber-BLOG...??
perlu ker aku ber-BLOG..??
boleh mati ker kalu aku tak ber-BLOG..??

aku ber-BLOG,
bukan nak menunjuk-nunjuk..
bukan nak membuka pekong didada,
bukan tuk meng-aibkan sesiapa,
bukan tuk menjatuhkan org lain..

aku ber-BLOG,
untuk berkongsi idea..
untuk berkongsi kisah hidup aku,
walaupun pada hakikatnya,
takder la menarik sgt kisah hidup aku niyh..
aku tahu semua itu...
untuk catatan harian/diari aku..
tidak lebih dari itu...

please don't get me wrong..
aku bercerita bukan untuk riak..
aku niyh,
tidak sehebat org lain..
tidak sekaya org lain..
tidak secantik org lain..
tidak sepandai org lain..

tapi aku tahu,
Allah tahu rezki inilah untuk aku
Allah tahu kecantikkan inilah untuk aku
Allah tahu musibah inilah untuk aku
sebab??sebabnya,
Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk aku...

jadi,
aku mintak sgt2..
jgn lah salah paham..
aku ber-BLOG bukan
untuk menunjukkan aku nih hebat sgt..
aku cuma nak berkongsi cerita..
itu sahaja..

dan juga aku nak berterima ksih kepada
Allah...sbb bg aku kekuatan tuk menulis entry niyh..
dan segala nikmat kurnia drNya

thanks jugak pada B2B yang lain..
yg support aku..*bajet retis

aku tahu,
ada yg tak paham naper aku tulis entry ini..
takper, aku tak marah pun...
pada yang ngerti, terima kasih...

wassalam....

credit to GOOGLE

7 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon ber-blog
blog tmpt bercerita...

cik enul said...

ekin,tapi kadang2 ada yg salah paham ngan niat sbenar kita.. :(

ZIEMA said...

Siapa tu cik enul? biaq pi kat dia eh. Die jeles la tu sebab tak kreatif cm awak.
Babab org tu sikit. amboiiii dia!

Nisa Dawi said...

dear,
abaikan je dia yang tak paham
sebenarnye die dengki..:P

awk kreatif
die tak
awk pandai berblog
die tak
awk rajin
die tak
awk gigih
die tak
awk pandai
die tak
awk pandai lukih2 baju nikah
die tak

er....ckup tak ayt pujuk?:P
hehehe

cik enul said...

ziema : tak tau la ziema..macam sedeh pulak bila pikir benda niyh.. :(

cik enul said...

nisa:
thanks dear...sbb paham..
ni pun i rasa takut sgt kalu ada yg slah paham lagi..
yela..komen2 kat ats niyh smua +ve pasal saya..
takut kalu ada jugak yang pikir sy cuba dapatkan simpati org lain..hmmm....mmg susah nak puaskan hati semua org kan... :(

akudidi said...

ala..yg jeles tu xde blog..x reti berbelog..sbb tu la..biar je dia cik enul.huhu.janji kite sume2 eppy