c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Tuesday, 9 August 2011

masih belum terlambat (edisi : kek batik)

smalam aku blaja wat kek kain batik..bangga glerr...huhu

*ekhelehhh..kecoh tol minah ni...budak skolah rendah pun leh buat la...

eh..!ada aku kisah..??yg penting belum terlambat nak blaja kan...?so aku nak share ngan korang cara2 wat kek batik..n aku harap korang pun tak kisahkan aku nak share walaupun aku rasa ramai jer yg tau buat kek batik nih...lagipun, sharing is caring kan...hehehe

bahan-bahan:-

1. satu bungkus biskut marie
2. 1/2 butter cup
3. 5 biji telur
4. satu cawan susu pekat manis
5. 4 cawan milo (boleh tambah ikut suka hati, la la la....)


mula2 patah2kan biskut marie tuh dulu...

kemudian cairkan butter dalam kuali...


telur tadi dipukul rata..takperlu la nak pukul guna mesin
macam buat kek tuh...cukup la macam nak
buat telur dada...


setelah cair butter, masukkan susu pekat manis tadi...

setelah sebati, masukkan milo...sekiranya nak
byk letaklah byk..lagi byk lagi sedap..
hehehe...


gaul sehingga likat...lebih kurang 10-15
minit ats api dapur...
 
setelah likat, masukkan biskut marie
yg telah dipatah2kan kedalam kuali..

gaul sehingga rata....

setelah rata, lebih kurang 5-10 ats kuali tuh,
masukkan dalam talam..

kemudian, akhir sekali, tekan2 lah
campuran tadi sehingga rata dan padat...
kemudian boleh la dimakan..

kalu nak lagi sedap letak dalam peti sejuk dulu...tapi aku lagi suka makan panas2...

hehehe..gelojoh...typical me...

okay slamat mencuba..

5 comments:

Gadis said...

ermmmm...nyumnyum..

mmg sedap...
=)

kaklong said...

kak long pernah gak buat tp tak minat sgt sebab sgt manis hokey!..

tp budak2 suka la kan..heheheh

Fariza said...

yummy. sedap kan :)

cik enul said...

gadis : cett!puasa ni..sabar2...

kak long : kurang kan la susu pekat tuh kak long..agaknyer la..hehehe..nak mengajr org plak kan, padahal baru blajo..huhu

fariza : sedap2...hehehe

aku said...

beb!!what the coincidence!!aku pon baru je blaja..baru je selesai buat..boleh plakkan time keje ni aku balik rumah kejap, buat dan skang tgh sejukkan dalam freezer..haha..tapi aku xgune telur, dan aku tambah badam..hehe..aku xgune milo tapi aku guna cokelat bar..hehehe...nnti dah siap, aku tunjukkan k..hehe...