c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Monday, 15 August 2011

hunting 4 baju rayaaaaribba...!

salam ramadhan smua...
dah 15 hari kita poser kan???opps..kita??? maksud aku, dah 15 hari umat islam berposer..hehehe

amacam persiapan raya?? 50%? 80%? ataupun dr 2 bulan lepas dah siap 100%? raya2 gak, jgn membazir sudah..apsal dah macam rancangan temubual plak ni?

sabtu lepas korang watper ek??wat kuih raya?langsir raya?shopping raya?smua soklan pasal raya..hehehe..maklum la, dah nak raya..takkan tetiba nak tanya, "baju sekolah anak2 dah beli?" 

aku punya preparation tuk raya, alhamdulillah...tinggal amek baju kat tailor jew..mak ayah n adik pun dah setel..tapi sabtu lepas, aku g teman adik2 en.fahmi g carik baju kurung...

mula2 kuar g low yat g beli charger tuk laptop kakak..pastu baru la g carik baju raya...

mula2 kami g la carik kat jalan TAR..sampai kat jalan TAR dalam kul 12.00..perghh..tgh hari...panas sgt...

muka2 org puasa..


muka2 org puasa juge...


misi tuk mencari baju kurung dik pi n kakak tak berjaya..dorang kata nak carik kat car4 wangsamaju jer...kat situ lagi senang pilih..harga pun lebih kurang sma je kot..siap aircond lagi..

oleh kerana terlalu ramai manusia yang nak raya tahun ni, kami membatalkan niat tuk teruskan meredah lautan manusia di jalan TAR...tapi .....

en.Fahmi sempat juge mencarik songkok tuk raya..tahun lepas dah tak muat...dah besar kepala..huh..



ok, DONE..tak sia2 g jalan TAR yg sangat 'sejuk' itu...

pastu kami trus ke car4 wangsamaju....

mula2 mmg susah nak carik..sbb dorang dah ada color tema tuk raya tahun ni n baju melayu dah tempah awl..so, nak tak nak kena agak carik yg matching ngan baju melayu tuh...
 



YEayyyy!!!akhirnya dapat gak dorang jumpa yg sama ngan warna baju melayu tuh..

dah setel baju kurung trus g amek baju melayu yg dah siap tempah..setel smua, kami pun pulang dgn hati yg riang ria hari raya..la la la....

5 comments:

cik fadh said...

wahhh sakan cik enul shopink rayer nih . uhhh jalan tar mmg panas gilak tp nasib pg hr tu suam2 kuku je cuaca je . jln pown tenang jer . hehe

n0rraslida alias said...

wah bestnyer!

Aeen said...

bestnya die shopping raye....:D

bunga said...

wahhhh..mmg nampak seronok la...

erin moshimoshi said...

wahhh pas ni dh blh list kan i kat tepi bar u hehehehe