c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Tuesday, 14 February 2012

hantaran vs baju famly

salam...

background curtain.... check!
cover sofa...check!

bulan ni mmg aku plan nak setelkan kain2 dahulu...

skang niyh list yg aku kena beli tinggal 2 lagi..
             1. kain cover hantaran
             2. kain baju tuk famly tuk perempuan a.k.a akak2 iparku..

kain tuk mak ayah,
dan juga abang2 n adik aku,
plan bli bulan2 yg akan datang pulak..

biasa la...
semua ni money planning...
hehehehe....

okay, misi mencari kain,
aku sambung keesokkan harinya iaitu hari isnin..
cuti ganti maulidur rasul..
org duk sibuk berarak,
aku??
berarak ke jalan TAR..
huhuhu...

mula2..
carik kain tuk wat bantal hantaran nanti...



again..
aku ke NAGOYA..huhu..
aku rasa,boleh apply jd duta NAGOYA la aku ni kan..
*perasan!


next....
carik baju famly aku plak...



okay, yg baju belang pepel tuh akak yg jual kain..
jgn salah anggap..
yg baju hijau tuh hosmate aku..
thanks yer,
sanggup melayan karenah aku..
kesana...kesini...


bila dah dapat jenis kain yg aku nak,
aku pusing satu jalan TAR,..
gara2 nak check harga...
n mana la tau ada kedai yg boleh bg harga jauh lebih murah...



aku ni pem-bargain yang tegar..!
nak murah ajo...!!!
haruslah...hahahhah..



rezki aku masa tuh,
harga yg aku nak, aku dapat..
so, bajet aku ada baki...
n baki tuh beli skali baju tuk pengapit...

alhamdulillah...
setel bab baju kakak2 ipar aku + pengapit




sbelum balik,
aku singgah ke semua house
tuk check harga barang tuk hantaran aku nanti..
sbb nanti next month en.Tunang balik,
plan nak g nilai 3...
so kalu dah check harga kat KL,
senang la nak soping kat nilai 3 nanti...
hehehe...
typical me...
semua nak murah... hehehe...

okay..
habis sudah story mory kita...
tgu next update plak yer..
hehhehe...
*macam la ada yg tgu

6 comments:

ni@ @in said...

besh nye bc preparation enul...sume terancang..hehehe..kite x stat prepare pape pon lg...huhuhu

ctzainal said...

hehe.bagus2.semuanye ialah money planning.duit keluar mencurah dah mcm air, tp takpe,aslkan puas hati :)

cari brg hantaran murah dekat chow kit. best kat situ.

n0rraslida alias said...

hihi...enul...teringat waktu lid dulu...wat prep...cm enul gk....kite nk kepuasan hati kite kn...sbb nie weeding enul...hepi prep, yew yunk! :)

syaz@rozelt said...

suka tengok enul beli mcm2..jeleznya..pandai bajet duit..hihi

cik enul said...

nia ain : kena rancang, sbb bajet..hehehe..taper nia, slow prep tuh..

ctzainal : yup! mmg cam air..huhu..nanti nak try ke chow kit la kalu macam tuh..

norraslinda : hehe..sronok bila prep pasal wed niyh kan..thanks dear..

syaz : bukan beli apa2 pun syaz..barang biasa jer, watper nak jeles..hehehe..mmg kena bajet, sbb sy ni perantin bajet..huhu

ZIEMA said...

Teringat masa nk tunang dulu tiap tiap hari balik keje singgah jalan TAR hehehe.

Btw ziema follower baru.
And encik tunang kamu tu kawan sekolah rendah kita lah hehe :)