c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 8 February 2012

DIY pelamin : background curtain

salam..

meh kita story mory pasal xtvt aku sepanjang cuti lepas...

kalu korang nak tahu,
untuk majlis resipsi kat umah aku nanti,
aku plan nak wat pelamin sendri..
hmmm..boleh ker???
mampu ker???

bebekalkan semangat dan
tulang 4 kerat aku niyh,
aku akan cuba
merialisasikan impian aku!!!
wah...gitu...kelass kau maria...

alhamdulillah...
en. Tunang setuju...
famly setuju...
kawan2 bg support..
siap pakej ngan idea lagi..
huhu..

skang baru bulan dua..
mesti ada yg menyampah
tgok aku beria2 prepare tuk kawen kan..?
sorry la kawan...
sy niyh pengantin bajet...
so mmg kena prep awal2...

anyway,
meh kita tgok basic sketch tuk pelamin aku nant...


okay..
inila yg cuba aku lakukan..
hopefully ia bukanlah pelamin anganku musnah...

n sabtu lepas,
aku g carik background curtain tuk pelamin niyh..

aku g beli kat nogaya jew..
nagoya kat dalam car4 subang niyh...


mula2, 
aku usha smua harga..
haruslah yg murah..!hahhaha
pastu aku jumpa yang ini..
cuma 2hengget semeter..
aku perlukan 30m..
so aku beli 1kayu terus..


tapi mak dah pesan,
suh org tuh potong terus..
mak malas nak potong..
baik bos..!
menurut perintah!..


so, aku mintak akak nagoya tuh,
potong 10 keping...
sekeping aku perlukan 3m
tuk cover dr siling ke lantai...


alhamdulillah...
setel satu perkara lagi..

12 comments:

dhiera said...

hahaha...kite pun plan nak DIY pelamin kite. hehehe~ tapi pelamin kite bawah khemah. agak2 mesti lagi banyak kain kot dari ni. ni pelamin dalam rumah ke apa ye?

cik enul said...

huhu...sama la kita dhiera...ni pelamin kat depan porch..kira kat dalam umah la...

dhiera said...

tema kahwin pun color kuning jugak ea. tibe2 nak taye, nak sewa tak kain kuning tu. pang! sebab pelamin kita akan guna color putih (sgt banyak) dan kuning sikit2. hehe. untuk bunga kite pakai kuning~
pelamin dekat porch kire besar jugak la. tp khemah puye lagi besar sikit la kan?

terus semangat nak get ready barang pelamin (tetbe)

cik enul said...

tema kawen enul hijau apple + coral dhiera...so backgound tuk pelamin tuh hijau apple..nak sewa pun tak kena ngan warna tema dhiera..huhu..
rasanya lebih kurang ngan khemah.. pelamin enul niyh 8'x12'..agak besar la.. tapi still okay tuk porch...

dhiera said...

kite nampak macam warna kuning~ sowiii~ he
alamak kite tak tahu plak besar khemah macam mane. anggar lebih kurang besar enul puye pelamin la kot..

cik fadh said...

kretip btol la c'enul kiter nic. rajin tau akak...semoga ape yg diinginkan dipermudahkan..kawen jgn lupe ajak . hihi

cik enul said...

fadh : akak kawen nanti, ko kono dtg fadh..ko kek pilah jo kan..tak datang siap ko..!huhu

dhiera : nanti masa sewa khemah kamu konpemkan la size nyer..baru bajet beli kain brapa..huhu..beli lebih pun bazir jugak...

ammar said...

salam,tumpang tanya software apa yang saudari pakai untuk buat sketch pelamin tu?saya nak belajar wat sketch pelamin pakai software but xtau nak pkai software apa

ammar said...

oh nak tanya jugak wat design tag2 ni pakai software apa gak seperti dalam gamba di link http://tiketcinta.blogspot.com/2012/02/diy-centerpiece.html

cik enul said...

hi ammar,
tuk pelamin tuh sy guna sofware sketchup..software 3d..
tuk tag2 plak, sy edit guna sofware photoshop..tuk tamplate tag tuh plak sy dowload kat google..

ammar said...

terima kasih sebab reply.cik enul mmg dulu student IT ke?saya student business so mmg zero la knowledge kalau bab2 design pakai software ni.yang bola2 lantern and arch pelamin tu kena get model kat google ke?ke design sendiri?minta maaf sebab bnyk tanya

cik enul said...

ammar,
sy bukan budak IT..buta IT lg ade la..huhu..tapi sy budak archi..yg bola2 lantern tuh, sy juz amek kat google skechup warehouse je..kat situ bayk benda org dah siap buat n upload..sy tukang download je..macam erusi, meja, langsir..huhu..nak buat sendri mmg berzaman la..sy tak la seterer ituh..