c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 15 February 2012

DIY : centerpiece

salam...

mula2 aku takder la serius sgt nak buat centerpiece bebagai niyh...
ye la..smua nyer bajet...
huhu..

tapi aku pikir,
why not aku start prep skang..
maksud aku, beli skit2 dr skang..
atleast aku takder la trase sgt duit tuh mengalir...

tuh yg mula2,
aku beli ini


kebetulan masa tuh aku jumpa yang murah...
n bila aku kuar lagi
aku beli bahan tuk wat bunga pula...
lidi pulak, aku cilok chopstik kat umah...
huhu..melambak tak guna..

dan centerpiece nyer adalah....
tadaaa....


sampah kan rupanya..???
hahhaha..
hasil dari mengutip segala barang
yg ada dalam rumah sewa aku...
huhu...

Bahan-bahan :

1. pasu
2. taq ucapan
3. lidi
4. sponge bunga
5. bunga


pinjam printer romet aku...hehehe


printout smua taq yg aku nak..
taq aku buat depan blakang..
so org meja depan juga bley tgok taq ni nanti...


oleh kerana takder bunga kat umah aku..
aku rembat tisu kat dapur,,
n buat bunga tisu..
boleh tgok totorialnya disini...


lidi pun takder..
aku amek chopstik kat dapur..
hahha..
keji sungguh..!

tampal lidi kat taq yang dah siap print tadi...


haa....
pasu tuh aku punyer!!!*bangga
sponge tuh, baki tunang hari tuh..


bila dah siap tampal lidi kat TAQ ucapan tuh,
korang cucuk2 la kat dalam pasu...
susun ikut suka..
ikut hati, mati..*tetiba...


dan kemudian,
cucukkan plak bunga tisu yang aku buat tadi...


dan inilah hasilnya...
agak comot...
sbb smua barang kutip kat dapur la..
kat dalam stor la..
*salahkan barang, walhal mmg tangan tak berseni

okay la...
boleh cuba kalu rajin..
jimat sgt..
huhu...

murah??? HARUSLAH.......

19 comments:

Anis_Apis said...

comel!! suka idea ni :)

Asfiza said...

cantik... :)

mana awak dapat bentuk empat segi yang comey tu?

ni@ @in said...

kretip sgt2(^__^)

♥ Cik Ribena ♥ said...

sangat comel!=)

ZIEMA said...

Comel dan kreatif :)

sarahmeay.snm said...

Kertas tu pakai a4 biasa ke tebal ye? And mana dpt bentuk empat segi comel tu? Cantik sangat!

cik enul said...

anis, nia, cik ribena,ziema : thanks yer..hehehe

asfiza : betuk 4segi tuh i buat sendri..simple sgt tuh..nak lagi cantik, boleh jer GOOGLE "cute label tag"..byk yg chantek2..hehehe

sarah : nak lagi cantek guna A4 yang tebal..boleh jer Google kalu nak bentuk2 macam tuh..

Unknown said...

Can i have ur email add..?? I nk tnye bout items yg u pnah buat utk majlis tunang u... the glass jar... thnk you...

cik enul said...

owh..okay..ni email i :
luvticket@yahoo.com

Asfiza said...

eh enul,mana enul beli pasu tu?

cik enul said...

as,
enul beli kat IKEA pasu tuh..99sen jew..huhu

Asfiza said...

murahnya enul?
ada lagi tak sekarang?
dia kat bahagian bawah kan?

cik enul said...

as,
rasanya ada lagi..
tapi kalu nak double kompem, tgok kat web IKEA tuh..pastu search item pasu niyh..pastu check ada stok lagi tak..sbb hari tuh, masa nak beli cermin MALMA tuh, enul check stok dier kat web tuh..nanti dah pergi takder la plak...

Asfiza said...

oh...apa nama pasu ni enul?
as nak carilah kalau ada...

cik enul said...

as,
enul try carik kat web dier..dah takder la...slalunyer smua produk dia letak..ni link nyer kalu nak tgok...

http://www.ikea.com/my/en/catalog/categories/departments/decoration/10768/?pageNumber=0

Asfiza said...

itu lah enul,as pun jenuh cari... as jumpa yg ini jer..

http://www.ikea.com/my/en/catalog/products/40174593/

cik enul said...

ye la as..mmg takder..hmm..tapi hari tu macam melambak je lagi..takpenah plak takder kalu lalu kat tempat pasu tuh...kalu as rajin, gla terjah IKEA tuh..lgpun skang niyh tgh sale 'red tag' kat IKEA..manala tau ada...

Asfiza said...

akan terjah..hehehe :
nanti lah as tengok ada ke tak..

Syazlina Khairuddin said...

comelnya..idea yg menarik!