c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 18 January 2012

paper lantern..

salam..

berabuk sudah ini blog...
tahap kemalasan tuk menghapdet tersangatlah #@$%*!!!!
bila malas, MALAS lah segala2nya..

progress tuk wedding prep, stil lagi tengah buffer 2%..huhu..
tersangatlah sedikitnya..
ya, aku tahu..
aku tak menafikan nya..
tapi aku cuma go with the flow..
tak perlu tergopoh gapah..
pandu cermat, jiwa selamat..
*pang!!pe yg ko melalut ni enul..?

beberapa mgu lepas, aku g jalan petaling street,
tuk carik paper lantern..
byk entry  b2b membantu aku nak carik kdai nih..
aku rasa tak perlu kot aku nak bg tau macam mana nak g kat situ,
sbb dah byk blog cter pasal niyh...



mula2 pergi nak survey jer...
mmg takder niat nak beli..
igt nak g ngan en.Tunang tersyg..hhuhu..ngade2..

tapi bila terjadi sesutu di depan mata..
terus nak beli..!huhu

kisahnyer macam ni..
ada kapel ni dtg nak beli lantern tuh..
dia listkan smua warna n size yg dia nak..
tiba2 ada beberapa lantern dah takder..

kapel tuh tak puas hati la..
pus didesak amoi kedai tuh suh carik jugak lantern yg dia nak..
tapi mmg dah takder..
"hari tuh i dtg ada!!"
okay..kapel tuh sedikit bengang..
mana tak nya kalu takder kan susah kena carik kdai lain pula..
kesian pun ada..
tapi nak buat lagu mana..dah takda..

bila jadi macam tuh, aku takut berlaku kat aku jugak..
dah plan, dah bajet cukup2 tetiba masa nak beli nanti stok takda..
gigit jari aku!
so, aku pun pe lagi...
terus pilih pe yang aku nak..
kebetulan, aku ada wat list baper yg aku nak...
lg senang..
alhamdulillah....setel..
misal kata nanti tak cukup lagi, baru aku pergi smula...
skang tak perlu risau, atleast apa yg sepatut nya ada, aku dah beli...

bg teaser skit lantern yg aku beli tuh..


teaser ker???macam tunjuk terus jer..! huhu....

8 comments:

cik fadh said...

suke dekorasi paper lantern ni . bape rate harga die kak ?

cik enul said...

ikut size cik fadh..
ada rm2.50, 3.90, 4.50, 5.50, 8.50..

syaz@rozelt said...

suka jugak ada lantern nie..nnt akan difikir2 kan..hihi

Miss Wawai said...

cik enul, kalau yang 35 cm brape harga? nak servey n compare harga ni. tq in advanced :)

Miss Wawai said...

anddd... ni kat mana? dekat2 petaling street ke? boleh tahu exact tmpat x... coz hari tu sy dah gi ptling street, tp jumpa kedai lain plak, x ada choice...

Cik Gold said...

cantik gak ye klu ada lantern ni...tq sbb wat entry ni..tau gak kat mana cik gold nak cari nanti :P

cik nora saniey said...

eh murah je eh..igtkn mahal..nice jgk ltk latern ni..

cik enul said...

syaz : lantern niyh mmg byk bg idea kat b2b..boleh cuba nanti..huhu

miss wawai: nanti sy revw macam mana nak g ea...anyway, yg sekaki tuh rasaya harga dalam 4.90..

cik gold : boleh la pg carik nanti...

cik nora : tula..enul pun igt mahal..bila tgok2 sgt masih under bajet...