c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 19 October 2011

review : sesi menyarung cincin

salam...

agak lambat mengupdate  hari ni...bz...hehehe

kali ni aku nak shared ngan korang smua saat2 kemuncak majlis pertunangan aku yg lepas..agak lama..basi sudah...tapi xkisah la...aku nak share gak..*wekkk


masa ni, wakil dari pihak aku, p'cik Musa sedang membelek2 cincin tanda dr pihak en.Fahmi.. ada perbualan yg agak lucu dr kedua2 pihak..yg ni mak aku citer smula... 

p'cik Musa : cincin aper ni?
wakil en.Fahmi : ntah...dawai besi agaknyer..

*smua ketawa..

okay...pakcik, itulah emas putih...boleh plak buat lawak kan...


dalam masa perbincangan antara dua pihak tuh,p'cik aku ni, tak ketinggalan nak menguyah sireh.. mmg ikut adat dolu2..hehehe..sporting la pa'man aku ni...


apabila sudah selesai berbincang, masing2 menukar hantaran.. kalu tadi, hantaran dari belah lelaki dihadapan wakil perempuan, sekarang, hantran2 aku pulak dihadapkan di belah lelaki...


ha...macam ni...kira macam dah selesai bincang la ni...aku pun dipanggil keluar..

dag....dig.....dug..........


yg ni nenek en.Fahmi...nenek sarungkan cincin merisik kat aku...

pastu...


yg ni baru la bakal mak mertua aku.. dia sarungkan cincin tunang plak...~~weeeee


doa pun di baca..alhamdulillah...aku dah menjadi tunang orang...


yg ni mak ayah aku ngan en.Fahmi...

dari kiri...ayah aku..mak aku...kemudian dari kanan, abah n mak en.Fahmi..yg dua ekpr tgh2 tuh, tak payah la knal2 okay...hehehhe


selesai sarung cincin, tetamu pun dijemput makan...




macam ni la suasana ketika majlis aku yg lepas...mmg ramai..

aku tak bley bayangkan masa kawen nanti..huh...tentu lagi ramai..

macam mana pun, aku bersyukur sgt2 smuanya berjalan lancar.. alhamdulillah...

" Ya Allah, Ya Tuhanku...Kau permudahkanlah segala urusan ku kelak..amin..."

5 comments:

Aeen said...

meriah majlis tunang....majlis kahwin nanti mesti lagi meriah kan2..:)

Mizz Ryn said...

sgt meriah dear .. cantik ...

Wanie said...

wow ramainye awk jemput..cantik warne tema ni :) congrates ye..

jemput singgah blog baru wanie :)

kaklong said...

meriah nyer, kak long ingat kak long nye ramai tetamu, tu pun de org bising..

tp rupe nyer ada je majlis tunang meriah mcm enul kan..

ye la, org nak dtg majlis kita, xkan nak halang kan..btl tak?

pe pun, tahniah jadi tunangan org...:)

orked violet said...

xterLambat kan nak comment kt cni.hehe
ha..suke sangat!kite nye E-day nanti pon kaLEr kuning!eeee..nih ske nih.jmpe geng!hehehe
*I follow u* (tema kuning dg =p)