c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 24 October 2012

Dokumen nikah..

salam...
hye..

dokumen nikah..??
belum setel..
aku tak balik kg lagi..
tapi ayah dah amek kan tuk aku..
nanti balik raya haji aku isi form..
n ayah yg akan jumpa tok kadi tuh..
submit borang aku..

kg aku kecik jer..
so mmg senang nak deal
ngan imam kat kg aku tuh..


ayah dah booking ngan imam tuh
tuk majlis aku nanti..
cuma tinggal nak submit borang dr pihak aku jer..
insya'allah smua nyer akan setel next week..

perihal dokumen..
ayah pesan,
tok imam cakap
kena prepared 5 keping gambar paspod
setiap sorang..
bersyarat,
yang lelaki bersongkok,
dan yg perempuan bertudung..

hmmm..
kena la plak en.tunang bawak
songkok ke kedai gambar..
huhu..

tu die..
tgh amek gambar..
hehehe..


yg niyh aku plak..
control ayu..
hua hua hua..



masa niyh,
org tuh,
tgh edit gambar kami..
sbelum dorang print out..
hasil.??
puas hati..
alhamdulillah...

5 comments:

aku said...

ukuran pasport?bukan ukuran nikah ke? masa aku tuari kene amik 2kali sbb tok imam kata besar sgt ukuran paspot. nanti xngam nak masuk kat kad nikah dgn sijil nikah tu..ukuran nikah dia mmg kecik je..

Diyana said...

5 keping ye?? lelaki mmg kena gmbr yg b'songkok ye??? xde songkok xboleh??

cik enul said...

ceeda : weyh, aku dah tanya membe yg kat area senawang..tok imam die okay plak ngan saiz yg aku ada skang..kena check balik ngan imam tempat aku la ni..hmm..macam2 betul..

diyana : ye..mmg wajib pakai..mmg dah ada dalam checklist yg jabatan agama n9..negeri lain, sy tak tahu..hehe

aku said...

takut nanti diorang crop2 gambar tu nk bg ngam masuk dalam kad nikah dgn sijil, nnti nmpk muka je..tp xtau lah kot ada pekerja kat pejabat agama tu rajin nk edit kn..hee..klu gi kedai gmbr, ckp nk buat gmbr untuk nikah, dia mmg akan print kecik je..call balik lah, senang kn..

Diyana said...

owh yeke...
dlm checklist saya dia xleh tulis... tu yg fenin tu... huhu