c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Friday, 19 October 2012

cadar pengantin...

salam..
hye peeps..

perihal cadar pengantin..
mgu lepas..cal mak..
update progress aku..
n mak pun update progress die plak..

tetiba mak tanye..
"akak dah beli cadar pengantin lum..??"

aku seperti...
*bunyik cengkerik

cadar???
hmmm..tak lagi
(walhal mmg tak plan nak bli pun)

"naper mak?"
mak jawab, "yela, takkan nak pakai yg tunang punya dlu.."
dalam hati aku, "mmg pun nak pkai yg tuh.."
hahahhah
"laa..igtkan nak pkai yg tuh je..err.err...kena bli gak ker..?"
mak jawab lagi, " mana la tau nak bli jugak..tanya je.."

tgok bajet sbenarnyer..
kalu ada, ada la cadarnyer..
sbb aku mmg plan
nak pkai yg aku bli
masa tunang hari tuh..

makanya,
rabaklah $$$ aku sabtu lepas..
membeli cadar idaman kalbu...



begini lah rupanya cadar aku tuh..
oleh kerana tak sempat nak snap..
aku google je..
n terjumpa yg ini..
ada rupanya yg jual on9..

tapi sarung bantal
die cuma dua je.
so aku ke KAMDAR
bli kain cotton kosong,
tuk wat sarung bantal extra..



aku amek 2 warna..
coral n gray..
hopefully matching ngan warna bilik nanti..

FIY,
bilik pengantin still 0%
mmg tak prepare pape lagi..
mood : C U A K



kat KAMDAR,
sempat grab samping tuk en.Tunang..
guest what..??
kami beli samping 29 hengget ajer..!!
hahhaha...

oleh kerana samping bukan boleh dipakai hari2..
so kami bli yg murah je..
yes..
saya mmg kedekut..
hahahha

till then, bubye...

6 comments:

cik mah said...

cik mah pun xde pape pun plan untuk bilik pengantin..huhu....btol2...cik mah beli sampin rm25 je..hahha...

cik enul said...

cik mah : rugi tak bli time raya lepas..mesti lg ofer kan..??hahahhah

~Fara~ said...

cantik cadar.. cantik n simple..
c'enul bukan kedekut..
xmembazir..

pelangi chenta said...

awak boleh bagi kedai on9 yang jual cadar tue x?sy nak beli cadar yang simple dan boleh guna lagi selepas majlis.nak jimat katakan.hehehehe

cik enul said...

fara : hehe..betol gak..taknak membazir...huhu

pelangi chenta : sy beli kat kedai dear..tapi harga lebih kurang je ngan on9 punya..boleh gak kalu nak cuci2 mata dlu ..hehehe
http://aishah75.blogspot.com/

ZIEMA said...

Owh ziema ada nampak kain sampin tu haha. cantik gak kan even murah.
Apa ada hal bukan orang nak tau pun hehe :)