c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Thursday, 25 October 2012

DIY : 3D Canvas (cheap version)

salam..
hye peeps..

nak bebel pasal 3D canvas..
DIY????
naper tak tempah jer..???

okay..
listen..
1st, boleh jimat hampir 50%..
2nd,sronok DIY2 ni...
siyes...terutama kalu kita
wat sama2 ngan org yg kita syg..
huhu...*GATAL

mula2,
aku tempah bunting...
so kualitinya tak sama la ngan canvas..
mmg tak secantik canvas yg jual kat luar tuh..
sbb aku print atas meterial yg lain..
bukan atas canvas..


pastu aku potong kayu..
tuk wat frame...


masa ni,
en Tunang tak sampai umah aku lagi tau..
tgh sedap tdo kat umah die..huh
so aku mula dulu
kerja2 menggergaji kayu..


bila dia sampai,
baru la start wrap
kat frame kayu yg aku buat tadi..


alhamdulillah...
siap 3D canvas

c h e a p   v e r s i o n aku niyh..
huhu..

smalam packing barang tuk balik N9..
*muat ke tak muat...hmmmmm

6 comments:

cik mah said...

eh okay lah tu..kreatif + berjimat....mcm sama je...

Diyana said...

ok... mmg m'jimatkan... tahniah
best nya.. nnti nak try jugak lah... (^_^)

MiSsJue said...

wah..pandainyee : D good job! hope bakal hubby semakin syg sebab pandai hidup ;)

Zila Zainal said...

cantik je! kagum laa awak buat semua sendiri!

f.m.y said...

Kenapalahhhhh cik enul ni pandai buat memacam... jeles tauuu

Anyway nice one cik enul.. bagi idea untuk kami buat sendiri... :-)

Amalina Ali said...

Wahhh.... tak terpikir pulak nak buat macam ni. nak curik idea awak la. hihi. btw, nice to meet you. nana B2B 2013 dari johor. :)