c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 28 August 2013

konpius kak ton...

salam..

kejap je rabu..
kejap je nak abis raya...
macam tak puas raya..
klu dlu, abis smua open house aku serang...
skang ni, umah sendri pun tak ber-open..
pasrah...

smalam mc..
gara2 senak dada yg melampau..
macam asma pun ada...
cuak gak...
tak cukup napas aku..

tapi malam tadi,
sempat lagi g soping..
huhu..
bukan soping suka2..
soping nak completekan list
tuk brg2 yg nak di pack ke hospital nanti...

bila aku tgok checklist,
aku macam konpius skit..
bag ni kite packing tuk emengency ke,
atau mmg pack tuk stay kat hospital time bersalin..???
sbbnye...
aku tgok list,
macam byk je kena packing tuk baju..
macam nak stay tuk beberapa hari...

aku plak dah bli bag yang mmg tuk emengency je..
which is bag yg kecik jew...
smua item dalam
list aku bawak sepasang...
cuma baju baby je aku bwk 2pasang...


bag travel warna coklat tuh
bukan nye bag tuk ke hospital..
aku tidak lah bercadang
utk berholiday di hospital..
huhu..sbbnye,
aku blum bli bakul tuk baju baby..
tapi baju baby dah basuh...
so takut brabuk,
aku letak dlu dalam bg travel tuh...


ni antara barang2 yg
sempat aku bli malam tadi..
toiletries,
tuala,stokin,
slipar tuh aku bli kat daiso...
5hengget ajo...


ni la bag yg aku cakap tuh...
kecik je..
bila susun2,
tak muat plak..
so aku kena asingkan
brang2 baby ngan brg2 aku...
barang2 baby nanti
aku letak la dalam bag lain...
so endup 2 bag gak nanti...

bila dah dua bag ni,
rasa macam nak pack je trus
tuk stay beberapa hari kat ospital..
takde la nyusah laki aku
nak g packing pape nanti klu aku dah admit..
kang ntah pape yg di pack..
huhu..

korang plak macam mana ek..?
pack only for emengency atau,
pack mmg tuk stay beberapa hari kat sana...??

kak ton konpius la..!!!

7 comments:

aznor ibrahim said...

sepasang pon dah cukup sebab kat hospital ade uniform..hehe

Cik Jelita said...

pakaian baby bawak lebih xpe. sebab kadang baby poops ker ape kena kerap tukar,stokin baby semua tu pn sama.mumy xpe, mumy boleh pakai bj hospital jerk

cik enul said...

aznor & cik jelita : a'ah la..lupa kat ospital ade uniform...hehehee..

Aeen said...

masa bersalin anak 1st dlu.ain bwk 2 beg...1 beg kite punye 1 beg utk baby...pas tu 1 lagi bakul utk isi air panas,air mineral, makanan sikit...

cik enul said...

aeen : ha..bakul termos..lupa...nasib baik aeen mention...

Ecah Ecot said...

ala pack mcm nak gi picnic tu...haha..mak ecah dulu bawak bakul air panas, termos n roti..pastu satu beg ntk dia n adik2...senang..kalo xde masalah pape mungkin la sehari kan..tapi standby aje,..

rini.borhan said...

hi new kat sini..kita da second baby pun lupa ape nk bawa gi spital tgk entry ni baru perasan ape yg tertinggal. Termso bagai sume tu tak kemas pun lagi.padahl minggu de[an dah due..kih..kih..



Set Berpantang. Set Menyusu Shaklee
Shaklee Indipendent Distributor
rinie borhan 0126278520
http://happywaytales.blogspot.com