c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Monday, 26 August 2013

normal ke..?

salam..
isnin yg busan..
tersgt la busannya...

rasa nak tdo je..
alangkah indah klu boleh..
tp keje ngah byk..
kena siapkan sbelum aku start cuti bsalin...

sabtu n ahad pun aku terpaksa OT...
badan pnat usah cakap la...
tuhan saja yang tahu...

bila dah masuk 32weeks ni,
mmg pergerakkan smua terhad..
serba tak kena...
duduk lama pun sakit...
klu berdri apatah lagi...
baring klu tak kena gaya pun leh krem satu badan...

dugaan time ngandung...
redha je la..


bru je lepas makan supplement..
slalu drag2 sampai ke ptg...

skang ni ade sindrom baru..
slalu senak perut...
macam tak cukup nafas...
terutama klu pas makan...
doc ckap jgn makan skali byk...
biar sdikit tapi kerap...
sbb nye,
hr tuh doc check perut aku tegang sgt...
baby dah makin amek ruang..
sbb tuh aku akan kena senak2 perut ni...

aku pulak,
mmg la bukan seorg pemakan..
tapi kalu dah lapa takde sikitnye...
melantak sakan aku..
kang tak sampai 5minit dah tersandar...
senak perut...
itu jam baru nyesal...
padan muka aku kan...
degil...

tapi mmg normal ke..?
mommy2 to be smua camne..?

3 comments:

Aeen said...

normal la tu enul..ain skang ni pun asek senak perut je....bila dah senak tu nak buat ape pun x boleh....pas tu rasa mengah ...perut mengeras je...

khadijah said...

Dija tak de pulak rasa camtu.. sekali makan jangan makan banyak2 la enul :) perot penoh tu yang senak tu, ngan baby lagi, sempit baby dalam tu, ye je kan hee

Ecah Ecot said...

saya yang 1st trimester ni pon makan sikit dah senak..kenyang..tapi nanti lapar pulak...so betol la cakap doc, kena makan sikit tapi kerap..yang penting penghadaman kena baik..