c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Friday, 23 December 2011

ukur baju dibadan sendri...

salam jumaat smua...

ha...what's next.??

hang dduk saja, mmg tak jalan la progress hang!
hang pi wat keja sana..!

ceq bukan dduk saja eh...
ceq duk google sana sini survey OP,
pakej2 kawin yang bajet*murah sudah tentu...
tukang jahit sana..tukang jahit sini...*mak sendri pun tailor jugak
kad kawen..banner, bunting...
pelamin tuh, pelamin nih..

skang ni kan YES..
so kalu ada benda yang boleh booking skang, why not???

antara item yang boleh aku shortlisted kan wat masa niyh..

WP
  1. Persona Fiiza Bridal
  2. Miszalya Studio
  3. Kasih Dinda Bridal Colection

OP
  1. Asraf photography
  2. AdAp Photog

TAILOR*tuk baju nikah
  1. Tailor  Meimei - suggest dr cik Lijalila
  2. Kak Ani - suggest dr cik nora

KAD KAHWIN
  1. Blog Kad Kahwin
  2. Utusan Sehari
  3. Kad Kahwin
  4. All Creative Design
  5. Kedai Kad Kahwin

okay..wat masa niyh tuh yang aku dapat shorlisted kan..
smua tuh under bajet aku...

aku ni bukan la anak org2 kaya yang main petik jer,
nak apa trus dapat....
so bila dah bajet ciput tuh, usaha kena lebih la..
kena carik harga yang betul2 ikut kemampuan
tp still lagi boleh menjamin kualiti...

n antara yang aku plan nak DIY

  1. pelamin
  2. veil
  3. kad kahwin*anta print jer
  4. goodies bag
perihal DIY ni pun salah satu usaha tuk aku control bajet aku tapi apa yang paling penting aku tetap berpuas hati..

YES mmg kahwin skali seumur hidup.. 
everything must be perfect!
TAPI...
kena igt jugak...ukur baju di badan sendri..
dan setalah 'mangukur',  aku tahu ...
aku tak boleh ikut perasaan sgt..



segala yang aku ada, idea mahupun contact person tuk wedding niyh, aku tulis n tampal dalam buku niyh...

kecil, mudah dibawa kemana2...

aku ada lebih kurang 10 sebulan tuk prep tuk wedding niyh..

so apa yang boleh aku setel kan awal, aku cuba setelkan..

nanti xder la rasa duit tuh abis skali jalan macam tuh jer..hehehe..
mainan psikologi...huhu

5 comments:

n0rraslida alias said...

Okies...bOley dh start beli sesikit...^____________^ happy preps!

cik fadh said...

semoga semuanyer berjalan lancar ;)

The Junetastic Brides said...

Hi, salam kenal..
google mmg best kan! Hehe ktorg pon baru start2 jugak ni

dhiera said...

like this entri~ eh, kite pun nak anta dekat tailor meimei tu~ wink wink

Miss Wai said...

cik enul, tmpat gntung telur tu x silap rm 19 je kat nilai 3 :) xsmpai pun rm 30... datang la nilai 3... :)

wawaiyus.blogspot.com