c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 14 December 2011

Tragedi 10.12.11..

salam..

hye peeps...lama dah tak menghapdet..kekangan kerja yang bertimbun2..
~~~huh..

aku nak share ngan korang niyh pe yang berlaku pada 10.12.11 yang lepas....

al-kesah...

aku bangun seawal 5.30 pagi  pada 10.12.11 tuh...
ni smua sbb aku nak attend majlis bertandang kazen aku yang berlangsung di Taiping, Perak..


oleh kerana en.Tunang duk kat ipoh, so aku plan, aku naek train ker ipoh n gerak sama2 ker taiping tuh...

everything goes smoothly like i plan...


 keadaan di KTM pada pukul 6.30 pagi...


aku trun kat KL Central sbb aku naik ETS dari sana..
pagi2 ni pun dah ramai manusia menunggu...tiket aku kul 8am..


ni nak sidai muka jap...
muka busan duk tgu bila la nak sampai ipoh nih...huh

sampai Ipoh, en.Tunang dah tgu...
Yeayyyy!!!
rindunyer...ngan dier...
~~~hug

kami trus gerak ker Taiping pula...

Sampai Taiping, kami trus ke rumah tumpangan yg disewakan oleh keluarga pihak lelaki...


Rombongan keluarga aku naek bas.. ada jugak yg naek kereta...


nila homestay tuh...

Long story short,
after zohor, trus berarak ker rumah pengantin lelaki...



makan2....

 amek gambo ngan perantin...


ngan kazen aku...

kami pun pulang.....

dalam perjalan pulang.....musibah menimpa aku ngan en tunang....

kami kemalangan...



inilah keadaan kereta kami...depan blakang kena..

kejadian berlaku di Trafik light berdekatan dgn Tol Changkat Jering..

kereta kami dirempuh laju oleh sebuah kereta Gen2 dari belakang..

oleh kerana hentaman yang terlalu laju n kuat, kereta kami melonjak kehapadan dan menghentam kereta waja yg berada dihadapan kami...


inilah kedaan kereta Gen2 tuh...


ni plak kete waja yg kami hentam...


kami wat report kat balai polis Taiping...


ni la India yang langgar kete kami tuh..huh..
GERAM sgt2!!! tak pasal2...


ni en.Tunang masa wat report...
yang baju merah kat tepi tuh, encik kete Waja yg kami langgar...

smua setel kat balai kul 6.30....

n then kami nak balik naek apa?????

makanyer....naik bas la kami.....


en.Tunang terpaksa ikut aku balik ke KL..
amek kereta abah nak bawak pinjam pkai sementara kete dier kat bengkel...

nak dijadikan cter, bas kami ROSAK!!!!!

terpaksa pusing semula ke kemunting utk tukar bas laen..

malang...malang...MEMANG MALANG!!!!

kami sampai di pudu pukul 2 pagi...

nasib la ada kawan en.Tunang yang menjemput kami kat pudu pagi2 buta tuh....

walaupun macam2 berlaku jadi kat kami pada hari tuh..
tapi kami bersyukur sgt kami selamat...

And one more thing, we still have each others..
susah atau senang...
alhamdulillah....

7 comments:

Aeen said...

lor..siannya....bsabar lah yeh cik enul....alhamdulilah awk dgn tunang awk xde pape....:)

cik nora saniey said...

india klo bwk kete mmg jln 2 dia yg pnyer..mmg anti btol la klo xcident ngn india ni..smua nk mng..

cik enul said...

Aeen : thanks aeen...alhamdulilllah selamat...

cik nora : bukan nak recis, tapi hakikatnyer india kalu bwk kete mmg macam tuh!cuba kita yg langgor dier...tak satu kg yg datang, jgn cakap r...huh
GERAM!!

aku said...

babe..sabar k.. yang bas rosak tu??adoi!!!mmg dugaan lah..kesian kat korang. pape pon, enjoy k!! he.. =)

kaklong said...

sabar yea...

biase la, dugaan org nak kawin ni mmg mcm2 akan menimpa...

:) take cre...

Dell said...

teruk gak yang . ;(
BTw,
Salam perkenalan !!
Follow you ! ^__^
follow me back yea !
ceritabakalpengantin.blogspot.com
suke bace blog ni . BEST !!

ciksusu said...

kes sme ngan kes kte rye lepas..kete dok tengah2-.-

btw, slm kenal..
cik susu folo kamu;)