c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 28 December 2011

mimpi buruk....tandanya???

salam..

hye bakal2 perantin smua...yang mantan hye jugak....

korang pnah mimpi benda yang sama tak, dalam masa yang berturut2???

aku nak story skit...
masuk hari nih, dah dua hari berturut2 aku mimpi pasal nak kawen..

tp yang tak syok nyer...
mimpi yang tak indah..

2hari berturutaku mimpi
kesukaran ketika nak menikah..

scary dowh...!
takut gler...

mimpi 1..



aku mimpi ketika nak menikah..
smua org dah ada..
wali, saksi...smua ada..
TAPI... TOK KADI tak da...!!!
yg plg best..
dokumen nikah pun aku tak buat lagi..
tak apply kat majlis agama..
camner nak kawen???
mimpi tuh abis macam tuh jer...

mimpi 2...



malam tadi aku mimpi masa nak sanding plak...
buat hari yang sama ngan kazen aku..
dia dah setel sanding smua baru turn aku naik pelamin..
azan zohor dah berkumandang, TAPI aku tak siap lagi..
nak sanding kul baper???
dah makeup, pakai baju sanding..
VEIL plak TAKDA!!
duduk depan cermin nak pakai tudung biasa jer..
tengok2, MAKEUP HILANG!!!!
nampak smua jerawat aku...
siap cukur kening lagi!
aku taknak cukur masa tuh!!!
n mimpi abis macam tuh jer, taktau la jd ke tak aku sanding..

bangun tidur trus istigfar...
astargfirullahalazim...

apa makna smua tuh???
aku harap ia cuma mainan tidur jer..

” Ya Allah, aku berlindung kepada Engkau dari angkara syaitan dan mimpi-mimpi buruk.”

6 comments:

nur said...

err scary jugak..tp maybe sebab terlalu pikirkan pasal wedding kot.. :)

Asfiza said...

as pun prnh mimpi buruk...

as mimpi as nak khwin tapi tunang sorang2 sanding atas pelamin..as tak sanding sbb sibuk dgn kerja..
tau2 je balik kerja dah jd laki bini.mcm mana tu?hahaha..

mainan syaitan ni....

cik enul said...

nur : tau takper..mmg scary...maybe terlalu pikir kot...

asfiza : but atleast mimpi tuh ada ending..tapi saya??gantung macam tu jer..Uuwaaaa....takot....

mudah2an takder paper..amin...

cik fadh said...

ermmm mgkin akak terlalu memikirkan permasaalahan nk kawen nnt kot..tu yg terbawak2 dlm mimpi . insyaAllah tu hanya mainan tido..jgn risau yer..

dhiera said...

scary! tapi mimpi tu mainan tido~ berdoa byk2 supaya segala urusan walimah dipermudahkan~

Nini Mohd said...

sy pun pernah mimpi our wedding jadik disaster.
semua tak kena & tak berjalan seperti yang kitorang plan.
scary giler.

http://ninimohd.blogspot.com