c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Tuesday, 1 November 2011

Ipoh, here i come ! ! !

salam...

lama tak hapdet..mgu ni mgu yg hectic bg aku..

petang jumaat lepas, aku dpt call dr sbuah firm kat ipoh..suh dtg intvew...alhamdulillah...tiba jugak pluang temuduga tuh...

agak kelam kabut prepared all the document tuk intvw tuh..fuhh..berpeluh jugak la...

plan nak ke ipoh hari ahd..tapi dah gatal rindu sgt nak jumpa en.Fahmi, so aku gerak ke ipoh hari sabtu..hehehe..


sampai jer kat stesen s.buloh, trus beli tiket..kali ni aku naek ETS..express ke ipoh..baru stahun beroperasi...


nila rupa tiket nyer..looks cheap  is it?? kertas biasa jer..aku amek silver koc jer..RM24..



nila ETS tuh...kul 1:05pm aku bertolak..kul 3:10pm aku sampai..average time 2jam jer..


malam pertama aku kat ipoh, aku duk kat sini..guest house jer..dekat ngan umah en.Fahmi..gediks bukan??hahaha...dah dekat nak dekat lagi..


malam kedua, duk kat sini..up sikit..kat ipoh town...huhu..walhal rate nyer lebih kurang jer..bilik jauh lebih selesa..

aku intvw hari isnin, kul 2.30pm...so ada byk masa nak tgu..kami pun jalan2 kat ipoh perade..


kami g popular..tgok2 buku..


aku cuci mata jer..tak minat sgt nak beli..tapi en.Fahmi beria tgok buku resepi ni..nak suh aku blaja masak la tuh..hahah..okay fine..aku sgt tak pandai  masak.. aku mengaku!! hehe

so en. fahmi belikan aku buku resepi ni.. "365 resepi; 1 hari 1 resepi"

amek kaw!!! byk kan??  hari2 menu lain..nanti xder la bosan..

yg bagusnyer buku ni, dari masakkan ala kg sampai la ala barat smua ada..desert pun  ada. yg takbley blah nyer..sampai senduk ngan sudip pun dia bgtau apa fungsinyer.. sgt2lah tuk dummies!!aku redha...

berbalik pada cter intvw aku.. alhamdulillah.. berjalan lancar...

wat masa ni, aku tgu peluang temudga yg laen...mudah2an ada la..insya'allah...

kul 3 intvew aku abis..ETS aku kul 6suku ..so still ada masa lagi..

sambil nak tgu masa tuh, aku temankan en.Fahmi g maen snuker..layan je la...


kul 5 kami gerak ker KTM...tepat kul 6suku aku pun berangkat pulang.. sedeyhnyer nak bepisah ngan en.Fahmi.. :(

slamat tinggal IPOH, nanti jumpa lagi!!

"Ya Allah, Ya Tuhanku...Kau permudahkanlah segala urusan ku kelak...amin.."

3 comments:

dhiera said...

tak best kan cinta jarak jauh ni~

salam perkenalan!

iedchan said...

wahh...jauhnye di ipoh..tapi dekat dgn kekasih hati takpe la...hehe

cik fadh said...

harap sudi jawab tag ;)

http://tibit2babyboom.blogspot.com/2011/11/baek-balas-tag-cepat-sebelum-dpt-triple.html