c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Monday, 14 November 2011

date VS bajet

salam...

hye peeps..!! sihat?? tuk adik2 yg SPM tuh, gudluck y'all..

korang yg SPM, aku plak yg pening.. gler ko tak pening... aku stil xconfirm date tuk nikah lagi...masih dalam p'bincangan...

now its almost end of the year okay...pastu masuk 2012...pejam celik pejam celik, nantii dah pertghaan 2012 plak...

ada yg kata, kita kena pilih tarikh yg betol2..ada plak yg tak kisah tarikh aper...kalu kita cuba tanya sorang2, macam2 jawapan kita leh dgr...tapi in the end, it depends on indvdu..

contoh macam ni..





macam2 kan..? setiap individu  ada macam2 cara...yg tak kisah langsung pun ada...

pada aku..tarikh n bajet sama penting...kalo kita pilih tarikh yg terlalu dekat, walhal bajet tak cukup lagi..nanti menyusahkan mak bapak plak kan...aku bukan di kalangan famly yg kaya dan raya...sederhana jer...so bajet tuh mmg sgt penting bagi aku..

dalam masa yg sama, aku tak mau la simply pilih date tuh..kalu boleh biarlah yg ada makna bg kami...

dan yg paling penting skali, apa2 keputusan kita, jgn la membelakangkan famly..mintak pendapat mereka...

mana la tau..mereka mmg tak mau kita tunang lama2...contohnyer macam ni...


tapi ada juga yg macam ni...

untunglah kalu macam kat ats ni..rezki kan..kalu parents  sendri yg nak sponsor, why not.. pada aku...apa pun jgn lah majlis kita ni, jadi satu beban bg org tua kita...

kalu dah bajet sikit tuh, buat ikut kemampuan dah la....yg nak grand2 bagai tuh kenapa?? yg penting nikah kan...

so skang nih, ada beberapa tarikh yg kami pilih...
basically ni pilihan tarikh tuk majlis nikah...sbb tarikh ni la akan jd tarikh aniversary kami....

tuk tarikh yg jatuh pd hari sabtu, kami plan nak nikah pagi, n sanding tgahhari..

yg jatuh hari jumaat tuh, macam biasala..nikah jumaat, sanding esoknya..

secara kasarnya, tarikh2 ni tidak terlalu awal...so masih sempat lagi kami nak plan bajet kami...

tarikh2 ni stil belum discus ngan famly aku lagi..sbb tuh masih dalam pemilihan...

hati ni nak pilihan ke-3 tuh..cuma takot famly aku rasa lambat sgt..sbb masa tuh dah 2013..paper pun keputusan akan dibuat ats persetujaan kedua2 belah pihak...

mudah-mudahan, takder la lewat sgt tuk dicide tarikh ni...

7 comments:

aTy _faRed~ said...

dulu mase ai nak kawen..pon penin pasal tarikh majlis... bertunang 1.1.2010..konon2 plan nak nikah 10.10.2010..tp lepas tu family soh cepat..bulan 6..!! giler segale barang tak siap agi..so tak nak.. lepas tu.. buat jer seminggu pas raya..sebulan sebelum tarikh 10.10 tu.. tak pikir ape pon..tak pikir pasal orang lain balik beraye ker..pasal hujan ker..pasal coti sekolah ker tak..pasal tarikh cantik or penting ker...mase tu..cume pikir..nak cepat selesai.. hahaha..asalkan dut dah cukup n persiapan semua dah ok..tak yah susah2 pikir pasal hal remeh temeh..[kecuali hal hujan banjir tu]..insyaallah buat keje baik..Allah akan mudahkan segale..:)

Q said...

bestnya pilih tarikh yang ada 2 event sekali..lain orang lain ragam kan..:) as for me, main pilih tarikh jer asal semua family ada..hahhaha tapi taknk terlampau dekat,nnt tak cukup bajet..setuju sgt part tak mo menyusahkan orang tua tu..:)

cik enul said...

aty : betol jugak kan..watper pikir hal yg remeh temeh..fokus tujuan utama majlis ni..yg penting nikah...Hmmm..

Q : best kalu dapat tarikh yg sesuai...tarikh dah ada, duit takder pun tak guna jugak..hehehe...

Haisa said...

saya br je decide smlm...alhamdulillah date tu kn ngan ct org ramai2...so xde la nnt tmbul xleh blk kg knduri kan...mklum la adik beradik dok merata negeri,kn la plh date yg cun...ekceli sy punye mjls pon diawalkan dr bln 6 ke bln 2 next year...tu pon sbb faktor fmly gak...ape2pon...bncang leklok psl date tuh...gud luck!!!hehe

dhiera said...

susah jugak kan nak fikir tarikh kawen. saya adik2 sorang nak spm, sorang lagi nak pmr. tak nak kacau masa study dorang.

last decide, 9.11 sebab anniversary hubgn kami dan sanding 10.11. kebetulan tarikh cantik kan~

budak penjara said...

aku nk pilih tarikh 31113..cantik tak??haha sempat la aku kompol duit utk kawen tym 2013..hehe

cik enul said...

Haisa : tula..kena make sure cuti gak..kalu tak, bersanding 2 org je la...

Dhiera : slepas sy belek2 calender, rabu depannnyer pun cuti...so tak perlu la apply cuti byk2...hehehe...

budak penjara : ha..yg tuh cantek gak...kumpul jgn tak kumpul..kalu terlebih, bak sini skit...hehheh