c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Monday, 12 September 2011

E-Day : progress

salam 1 malaysia smua...

agak slow aku menghapdet (amboih...teruk betol bahasa) blog skang ni..progress E-Day pun slow jew...tapi masih berjalan la...

jom kita tgok progrees E-Day aku..lebih kurang tinggal 3mgu je lagik ni..ni entry baca sampai muntah yer...

Hantaran

smalam, lepas kuar bekpes ngan budak2 umah, mood wat hantran tetiba datang..aku pun bawak la trun smua pinggan2 yg aku dah siapkan base nyer hari tuh...

ada 6 pinggan base yg aku bawak trun..lagi 1 takperlu gubah sbb nak wat sireh junjung..sireh tuh, plan nak guna bunga fresh jew...


okay, ni win..dia mmg macam ni..terlebih gula...


yg sluar kuning tuh, ayu..tuan rumah aku...dia yg tolong gubahkan bunga..kami2 ni juz menyebok jew...


punya semngat sampai pakai sluar kuning..nak amek mood bunga la katakan..huhu..



tapi smalam ayu ada temphan wat bubur pulut hitam...so sambil ayu gubah bunga hantaran tuh, win tolong kacau bubur tuh..tgok win tuh, dah macam masak nasik kawah dah...siap bertowel kat leher lagi...


ni la hasilnyer..gabungan tenaga antara aku, win n ayu..huhu..alhamdulillah...

tgah2 wat hantarn tuh, tetiba en.Fahmi call..tetiba kena plak tambah 2 lagi hantran..kiranya skang ni 7 balas 9 la...adoiyai...aku  dah cuak dah..mana la aku nak cilok 2 lagi pinggan ni??? 

nasib baik ada ayu...dia bg pinjam pinggan deco dia kat umah tuh..alhamdulillah...so skang ni, aku juz kena tambah benda yg kena isi je la...


ni la pinggan n balang kaca yg aku pinjam dr ayu..yang ni aku plan nak isi marshmallow...lagi 1 pinggan aku nak bg blueberry cheese tart.... 

alhamdulillah...smua nyer slamat...tergempar 5minit..tapi setel dalam masa 5 minit juge..hehehe...

Door Gift

aik???bukan dah setel ker???

kena tambah lagi...kazen aku nak sponser muffin plak..

so kena tambah lagi jar aku tuh..bila dah ada 2 item takkan nak suh tetamu pegang ngan tangan jew..kanan pegang jar, kiri pegang muffin..okay???sungguh tidak okay...


mula2 aku prepare-kan sticker tuk jar tuh..aper lagi aktiviti memprint n menggunting pun bermula...huh..bosan..

sumber Google
guna ni boleh tuk doof gif aku nanti boleh????senang skit tetamu bawak balik...




pikir punya pikir, n malas lagi nak pikir aku plan guna ni jew..pastu letak la reben kertas lebihan wat doof gift dulu..

bila dah ada paper bag tuk door gift, kena plak tambah TQ tag...huh..tambah lagi kerja aku last2 minit nih...
sempat wat macam ni jew..edit skit dari tag sticker tuk jar aku tuh...Hmmm...gamble jew..

Baju Tunang

baju utk majlis tunang pun dah setel..alhamdulillah...

baju dah pickup kat tailor...


utk tudung, aku beli macam ni jew...tak payah pkai veil bebagai...senang..simple..

skang ni tinggal inner neck jew...nanti g kuar carik...skang malas nak kuar lagi..

so wat masa ni, 3 item ni jew yang berjalan...alhamdulillah..lega skit...so skang ni boleh fokus kat mini DIY pelamin plak nanti...

p/s : trima kasih la byk2 kat umat2 manusia yg byk membantu aku setelkan perihal tunang nih...nak tulis nama byk..nanti ada yg tertinggal terkecil plak hati..so aku tuju kat smua yg membantu aku yer...

7 comments:

kaklong said...

terbaik la cik enul...pe pun, cantik sgt hantaran...heheeh ;)

good luck dear...;p

cik fadh said...

nk tunang da rupenyer cik enul kiter ni . tahniah cik enul ;)

Sfarlina said...

cntik!! i love hantaran base pinggan tu~ mmg idea utk hntaran kawen nti. pe2 pun slmt bertunang cik enul :)

cik enul said...

kak long : thanks kak long...doakan smua slamat okay...

cik fadh : yer cik fadh, sy dah nak bertunang...insya'allah...hehehe

Sfarlina : idea tuh tgok kat google gak...masa tuh mmg bajet taknak membazir..so pilih pinggan, nanti leh guna balik...hehehe

ni@ @in said...

suka idea pinggan tu...
cantik hantaran cik enul...

|cerita-gadis-ini| said...

base tu guna apa eh?sgt menarik!

cik enul said...

base tuh guna pinggan square..pastu cover ngan rumput artificial beli kat KK home deco..hehehe...itu jew..