c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Tuesday, 7 January 2014

bahagian masing2....

salam...
hi smua..
aku bebelah bhgi sbenarnye,
nak update pasal ni...
nanti ade yg igt aku mengeluh pulak..
sumpah, dah jadipun...
aku pos status kat Fb pasal benda ni...
xder niat langsung pun nak mengeluh..

tetiba,
ade makhluk allah ni,
bahasakan aku kat dalam FB...
dan sumpah jugak,
aku xde masa nak mlayan org2 macam tuh..
aku ignore jew...
walaupun hati ni membuak2 kat makhluk ituh...!

mesti korang tetanya2 ape kejadahnya aku merepek ni kan...
haaa....aku nak citer pasal anak aku...
FYI anak aku kena sawan tangis...
n aku jugak hampir meroyan msa dalam pantang tuh...
n jadi lagi tensen aku tak dapat nk bf secara direct ngan baby...
terpaksa pam..
cuma mampu bertahan selama 20 hari je...
n than susu smakin kurang...
nak dapat 1oz pun azab...
cukup pasal bf tuh..
tgu next entry..
ni aku nak cter pasal sawan tangis anak aku tuh...

ya allah...
ni betol2 dugaan..
menguji kesabaran...
siang malam anak aku nangis..

belum cukup 20 hari dah sumbat punting...
siap buai lagi...
tuh smua kononnya nak buat die kurang nangis...
haremmm...tak menjadi...

dah tukar nama...???
sudah....
drpd aisy, panggil khalis skang ni...
nangis jugak...

dah berubat..???
sudah...
dah 8 tempat...
masih menangis...

skang ni dah nak masuk 3bulan...
kurang...tapi stil menagis...
aku pun dah start keje smalam...
mata macam panda...

aku tak kisah sgt berjaga malam...
cuma aku kisah die menagis time
kat umah pengasuh..
pengasuh khalis cuba bertahan skang ni...
hampir givup nak jaga anak aku...

tapi malam tadi aku ade pg berubat lg..
itu yg ke-9...
tadi check ngan pengasuh,
alhamdulillah...
khalis tak mnagis macam slalu....
malam tadi tidur pun tak mengamuk macam slalu..
mudah2an dgn izin allah, 
khalis sihat lepas ni...

"ya allah...
kuatkan hati kami smua dalam menjaga amanah Mu ni ya allah...."



5 comments:

Cikila said...

Kuatkan semangat, tabahkan hati sayang. Semoga semuanya akan baik2. Amin. Orang luar terkadang menilai tanpa cuba meletakkan diri dalam situasi kita.

cik fadh said...

sabar ye sis..ni dugaan..positifkan diri dan ignore orang keliling yg xkn faham situasi sebenar..

Aeen said...

kne byk bsabar n kuatkan semangat...anak buah ain dulu pun mcm ni gk..menangis je...lama gak la nk ok...masuk 6 bulan baru dy dah ok sikit..

n0rraslida alias said...

lame k.lid tunggu enul nyew entri..alahai encem jr. dia.... sabar taw enul...sume nih allah nk duga... *hug

Petak Bunga said...

sara dalam pantang dulu mcam tu gak. anak asyik menangis. sara pulak sakit, jahit banyak masa deliver..
alhamdullilah, habis pantang anak dah kurang nangis.
tiap bulan perangai dia lain2.. kalau bulan ni kuat nangis, bulan depan lain pulak perangainya.
sabar banyak ek..