c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Monday, 29 July 2013

28weeks checkup...

Salam...
hi peeps...
pekabo..?
aku sihat ja...

pejam celik pejam celik,
kejap je kan dah nak abis puase...
alhamdulillah...
xponteng pose lg..
baby pun tak buat hal time2 aku pose..
maybe die tau mummy die
jenis malas nak ganti pose..
tuh yg jadi budak baik
dalam perut niyh...

jumaat lepas aku wat checkup kat KPJ sremban...
datang seawal 8 pagi..
sbb nak daftar dlu...
1st time...
setel daftar kul 8.30,
trus g klinik Dr. Rosy,
doctor yang aku dah booking tuk bersalin nanti...

tgu dekat 2 jam..
kul 10.30 baru sampai turn aku...
untuk panel TNB,
dorang cuma cover 2 kali je tuk checkup..
so yg lain kena bayar sendri...

sbb tuh kali nih aku plan nak buat macam2..
nak wat 4D,
mintak supliment2 yg mahal2..huhu..

alhamdulillah...
anak mummy sihat...
insya'allah takder sumbing...
jantung tak berlubang...
air ketuban pun cukup2..
tapi berat die cuma 998gram..
doc cakap spatutnya 28weeks
berat lebih kurang 1.1-1.4kg...

alahai anak mummy...
cian die...
maybe sbb mummy pose kot...
takpe2 time raya,
mummy melantak cukup..
kita tambah berat sama2 ye sayang....

masa scan 4D tuh,
siap maen kelip2 mata lagi...
tapi bila doc nak snap muka,
tangan kat muka pulak...
doc tak dapat nak snap muka die spenuhnye...

tgok tangan die..
siap letak kat pipi lagi..
taknak kasi mummy n papa tgok la tuh...
fahmi cakap,
idung die ikut idung aku...
eh yeke...hehehe...


ni gamba dekat..
see, tangan still lg kat mata...
xpe la syg,
saje nak bg surprise kat mummy...
asalkan baby sihat, alhamdulillah....

tu je tuk kali niyh...
next appointment hopefully baby dah chubby skit...
doa2 kan lah supaya baby ni sihat je..
amin....ya rabal alamin...

4 comments:

n0rraslida alias said...

bestnyew! tahniah. k.lid sllu bce blog enul. tup.tup da preggy kn. tahniah. dulu mse bce last enul kne pndah kje kt ipoh, cari umh sewa.. wah..da setahun k.lid xjengah blog kamu. tahniah yunk. bestnye da peknen! semoga selamat sumernyew kay!

cik fadh said...

alhamdulillah..tahniah kak !!

IMaH said...

tahniah. Bestnya dah nampak baby dh besar dlm perut. cutenya! Take care. Takpe..nnti lepas bulan posa ni mesti baby membesar lg. hehe..

khadijah said...

Dija scan 4d masa 27 weeks tapi doc tu tak cakap pulak berat baby berapa. Seronok kan dapat tengok baby hee baby malu2 tutup mukw ye, time dija scan pun dia gerak2 tangan nak angkat2 gak tapi tak sampai tutup muka la :)