c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Monday, 8 July 2013

25berlalu, half way to go...

salam isnin....
sihat semua..?
alhamdulillah...
aku bertambah2 sihat...

entry kali ni,
entry sekadar nak menghapdet...
sumpah takder topik nak cter ape...

cuma boleh share pasal pregnancy aku...
alhamdulillah...
dah masuk minggu ke 26...

pg tadi g regular checkup...
next 2weeks dah nak kena
start refer ke KPJ..
aku plan nak besalin kat seremban..
which is kat n9 la kan...
senang, dekat nak balik dr spital ke umah mak aku..

kalu aku branak kat perak nih...
ksian plak mak kena dtg ke ipoh
smata2 nak pickup aku..
yela, takkan aku nak kena pangku baby
dr ipoh ke pilah tuh..
larat plak kan...
dah la bru pas b'salin...
so plan awal2 nak bersalin kat n9...

kpj sremban ni plak,
syarat nye aku kena
wat atleast 3kali checkup ngan dorang...
baru la dorang nak terima bersalin kat situ...

ni kata kakak ipar aku la...
so aku yang malas nak double check ngan kpj tuh,
folow je la ckap kakak ipar aku..
dah die pun bersalin kat situ...
dgr je la kan...

knapa KJP???
haa...sbb panel..
hehehehe...
FOC...panel TNB...
kalu ade extra bayar
pun tolak duit gaji laki aku...
hahahah...keji...

regular checkup skang ni pun
kat klinik panel je...
knapa bukan klinik kerajaan..????
ha....
ni nak story...

mmg pd awalnye aku check kat sana..
infact siap semangat wat buku pink kat sana...
kalu korang nak tau,
utk wat blood test je,
aku kena repeat 3kali!!!

sbb????
haaa....alasannye..
kali pertama,
cakap darah aku dah beku,
takleh nak wat test...
okay fine...pasrah...
dtg lg amek darah...
n than bila dah dtg amek tuk kali ke2, 
2weeks pastu, misi tuh call balik
kate kena amek drah balik...
mesin rosak plak....
masa tuh, termometor
yg ade kat atas kapla aku ni,
tetiba meletop merkuri nye
sbb terlalu panas hati ngan misi gomen tuh...!

kejadahnye aku nak kena amek 3 kali????
yg hakikatnye leh dapat result
dalam masa 1 hari je...
masa tuh aku dah nak masuk 4bulan...
blood test tak buat lagi..
if anything masalah ngan aku,
tak ke kesian baby tuh nanti...
laki aku pun dah naik fedup ngan klinik gomen tuh..!
trus transfer kan aku kat panel die....

tu je cter nye...
aku tau
tak smua klinik gomen macam tuh...
maybe nasib aku nak kena kat situ...
terima jela...

okay dah...
dr takder cter,
trus ngumpat misi gomen tuh..
hahahhaha...

last but not least,


ni perut aku pg tadi...
bulat je..
tapi bila tgok dr tepi...
lonjong kedepan...
kebawah lak tuh...
owg kata mmg macam tuh kalu baby boy...
ntah, aku pun tak tahu...

okay...
tata titi tutu......

8 comments:

Aeen said...

weee..bulat je perut dia..perut ain dah 5 bulan pun xnmpk bsar...

SOULMATE is said...

Kiter dah 3x check kat kk..selama tulah kene amik darah n air kencing mcm biasa...tp xpernah jumpe doc..kalo nurse set timw je doc ckp next month..hehehe..tp pe blh wat kene gak check kat sana kn...hehehe..

Bulat perut awk..sm mcm kiter...bile tgk.perut dgn cermin nmpk bulat penuh..dr tepi bulat kedepan..tp kecik je..sbb baru 4bln lbh..pastu ramai org ckp xnmpk perut lagi..hehehe..

Take cate dear

orked violet @ SYA said...

hahaha. comeL giLer enuL..

Well, betoL La.. Govt nih kdg2 naseb. cm mmbr Sya bersalin kt GH Ipoh, nurse kemaen baek lg. Da la husband boleh masok. Tp ad mmbr tu, siap nurse sound mase deliver ckp kalaw "nak baby selamat, push. klw tak, terpulang"

So naseb. tp kLW ade rezki Lbh, Sya pon opt for private. Eh? saye xkawen lg. ade hati nk decide private ke govt. hehehehehe

pelangi chenta said...

Sama2lah kita menunggu kelahiran anak 1st.sy dh masuk 28minggu

cha said...

untunglaa guna klinik panel husband husband huhu. tulah i ada juga dgr klinik gomen or hospital gomen ni teruk tp so far i dgr officemates i cerita bersalin kt hospital besar seremban tu ok nurse semua layan baik.

comelnya baby bump. take care u

cik enul said...

AEEN : enul pun baru je nampak besar..itu pun nampak je mcm besar..tapi kecik je sbenarnye..huhu

soulmate : kalu amek drah tuk cek hb mmg patutla..ni, amek darah berbotol2 tp result tak dapat...anyway, take care jugak tau...

orked : takpe, nanti dah kawen senang..plan awal2..huhu

pelangi : excited kan...sama2 la kita tgu yer...weeee.......

cha : thanks cha..tapi tula...nasib2 sbenarnye..ade yg okay...ade yg tak okay...swasta pun ade gak misi yg garang2...tapi susah la nak jumpa...hehe


khadijah said...

Sama la dija pun this week 26weeks :) selame ni check lat gomen je alhamdulillah emmang ok je tak ade ape masalah pulak, len tempet len masalahnyakan :) best la dapat FOC dija memang gi hosptl gomen je la suami dija pun keje hospital gomen, senang bersalin situ je :)

cik enul said...

dija : gomen ke tak gomen, kalu ade panel tuh, gunakan aje..hehehe..untung pe keje gomen...smua free..hehehe