c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

pasal aku...

My photo
A dreamer at heart.Tries to watch scary movies- but fails miserably.Wants to wake up next to en.Fahmi everyday, forever.Laughs to loud. Talks to much.Willing to make people laugh at own expense. Frets when away from en.Fahmi for too long. Misses family dearly. Believes a good cup of coffee can mend the worst day.

Wednesday, 3 April 2013

wEd rEviEW : Arch

salam...
hye bloggersssss yg gojessssss smua...

entry2 yg lepas aku dah cite
ape yg jadi time majlis resepsi n nikah aku..
so skang, kita go to detail...

macam org nak tau sgt kan..
hahahha...
ala, kalu rasa nak muntah baca, 
atau pun dah naik nyampah,
aku tak paksa pun baca...

bukan nak riak..
bukan nak membangga diri..
sbb aku tau,
majlis aku bukannye majlis yg gah pun..
most f the preparation DIY ajo...
smua nak bajet...
sbb aku tau, 
kehidupan pas kawen lagi byk pakai duit...
tak caya..?
cuba korang kawen dlu..
pastu korang rasa...*hanya pada mereka2 yg kurang mampu seperti aku..hehehhe

ape yg aku riview,
sekadar utk berkongsi ngan bakal2 perantin di luar sana.. 
terutama, yg bajet ciput macam aku..
ihklasssssss.....

ARCHES...
atau....PINTU GERBANG...
aku cuma sewa tiang kosong je dr mak andam..


sbenarnye agak riski bila kita buat macam ni..
normally, pintu gerbang
kita akan pasang bila hari majlis...

dan its getting worse
bila rumah kita sempit..
so, keje2 DIY
akan hanya dapat dilakukan malam sbelum majlis..
haa...macam aku la hari tuh...
lg nak dekat majlis,
lg kita kan super duper bz...
so kalu nak DIY sendri,
makesure smua brang dah ade...

jgn la time nak buat,
time tuh la baru nak carik dawai la,
gam la, itu la...ini la...



so, sbelum pakai inai,
aku kerjakan gerbang aku..
nasib baik la askar2
kat umah tuh dah ramai...


nampak jurai2 tuh..?
tuh semua kerja sepupu2 aku yang kecik2...
rajin sgt nak tolong kan..
haa...korang gunting la satu2...

siyes..
ia memrlukan effort yg sgt tinggi..
sabar satu hal..
pnah la beberapa second aku macam mnyesal..
nape la nak buat sendri..??
serahkan jelah kat mak andam..

tapi bila dibayangkan,
gerbang aku akan dipenuhi bunga2 plastik...
sbb aku tau, aku tak mampu nak order bunga fresh..
hahahah..
aku jd semangat balik..!!!
kena siapkan jugak...!!!
jam dah dekat kul 1am...
inai tak pakai lagi...

so i need plan B...
kerahan tenaga sepupu2 yang lain...
ahhahhaha...



aku paskan segala kerja2 ni kat sepupu aku yg ini...
yang baju pepel tuh..
baru form 4..
bakat seni, sgt bagus...
thanks ye zakiah...



dan inilah hasilnya...
abaikan muka aku yg mintak pelempang itu...
fokus pada gerbang aku jer..
sgt happy ngan hasilnya..
ia jadi seperti ape yg aku nak...
alhamdulillah....

cukup pasal gerbang..
tgu detail yg lain plak...
daaa...

2 comments:

Diyana said...

hasilnya sgt cantik..
b'baloi2 usaha c'enul... (^_^)

eddany @ WE said...

seriously lawa sgt!!!
really worth it rite... takpe asalkan puas hati dear!!!