c'enul & fahmi

Daisypath Anniversary tickers

aisy na'il

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, 29 April 2011

bukan hal aku...

hye...


sibuk btol hari nih..bukan sibuk wat hal keje..juga bukan hal aku..tapi, aku sibuk setelkan hal utk majlis sanding alang aku sbenarnyer...utk alang kali nih, aku prepare kan cupcakes utk hantaran ngan banner&bunting majlis tuh nanti..


wat masa ni, yang dah setel cuma banner n bunting..aku dah tempah n mungkin mgu depan dapat..awal bukan..??huhu...macam aku plak yang kawen..ada aku kesah??!!janji nanti tak kelam kabut...aku tempah kat tempat yang sama aku tempah banner n bunting masa angah kawen dulu..thanks en.hafidz sbb bg harga yang sgt berpatutan....banner n bunting tuh, aku design sendrik..hoby..gler tipu...!! takder maknernyer hobi aku design benda2 macam nih..cuma aku nak design ikut suka aku...takda org leh marah aku..termasuklah yang punya badan pengantinnya..haha..tp aku ada jer bg tunjuk kat dorang...alhamdulillah..suka katanya...tak tahu la kalu puji tuh sbb nak amek hati aku..kang kena tarik balik sponsor tuh..huhu..ugut nih...


kat sini aku nak share la banner n bunting yang aku design tuh..gempak bukan, bunyi nya??hahahahhaha...padahal..design mcm haram jew....so, layan.....


ni utk banner
yang ni plak utk bunting


ha..yang ni special utk stand bunting..
cupcakes pulak aku baru survey beberapa blog..kalu masa angah kawen dulu, aku bg cupcakes gak...tp kat kakak tuh dah naik harga la...mahal sgt...eh berkira plak kan..kata nak bg..kena la ikhlas..hehehe...bukan berkira...cuma kalu kita boleh dapat harga lagi murah, why not kan???so tgh tgu respon dr sorang kakak cupcakes B ni..aku dah emailkan design yang aku nak..aku dah dapat sebut harga dr kakak cupcakes A yang sorang lagi...nanti boleh la aku pilih yang mana lagi murah...


okay...aku dah decide dah nak tempah kat saper..aku nak tempah kat kak liesa..hrga yang berpatutan..tapi design cupcakes tuh, bukan la aku yang buat...elegik skit pasal baking2 stuf ni..huhu..padahal mmg takda bakat nak design cupcakes.....design yang aku nak ye lah...




tapi bukan tema color nih...color utk tema majlis tuh nanti, pink n silver...
yg bestnyer kak liesa kata dia boleh dapatkan warna silver tuh..yeayyy!!!sbb ada tempat yang aku tanya, xbley nak dapat warna silver tuh...so setel dah tempah cupcakes...tinggal g bankin duit jew...huhu...


ok..setel sgala hal yang bukan hal aku...pasni leh tdo ngan 'tenang'...tenang la sgt kan...

la la la....

morning...hujan hari ni...alhamdulillah...rahmat...jumaat plak kan...huhu..


sgt bosan kat opis, sbb tgh tak da keje urgent..bos pun tak masuk lagi...tgh hari masuk kot, setel gaji..insya'allah...kalu smua setel dapat la hari ni...


smalam budak admin aku kena ragut...kesian gler...abis segala barang dia kena ragut...2handphone, purse, kunci opis, cash check gaji kami utk bulan ni pun lesap jugak...kesian sgt dia...


tunggu la kau sang peragut, nak sgt jadi peragut kan..?? nanti kau bangun tdo, jgn teperanjat kalu ko jd kambing..itu jam, kau boleh meragut sesuka hati kau, tanpa rasa besalah..tapi bukan menaiki motor, tetapi hanya duduk di padang, dan meragut semua rumput2 di padang tuh!!!huh...geram gler...macam la takda keje lain...cuci pinggan kat kedai mamak lagi bagus la drpd ko nak meragut...


okay..enough pasal peragut yang tak menguntungkan tuh..kita story yang menguntungkan pulak...hehehehe....


Yeayyyyy!!! en.F nak balik petang sabtu...sgt menguntungkan!!!!xsabar nak tgu dia balik..malam tuh nanti ada dinner ngan famly dia buat kali pertamanya...fuh...! cuak ni..1st time nak duk makan semeja ngan bakal mak n bapak mertua dan juga bakal adik2 ipar.... nervous..gementar...gemuruh..hmmm..tuh smua bukan sinonim  ker maksudnyer..???paper je la..yang penting, smua ada la...


sabtu ni nak g jalan TAR..temankan si deqna...boleh tumpang sekaki...la la la...


berbalik kepada cter nak g makan makn ngan famly en.F tuh...nak pkai baju pe ek???macam takda baju2 yang menarik jew dalam wardrobe aku tuh...time2 macam ni la, kena shopping nih...alasan...takder dinner pun, aku soping jugak...ye la...kena la nampak presentable depan dorang nanti...takkan nak g dinner tuh pkai tracksuit jew...ni bukan nyer aktiviti larian amal...dinner okay..FAMLY DINNER...(waah...famly dah skang..perasan..!!!hehehe)


Hmmm..sabtu ni boleh g soping ni...en.F pun belum sampai KL lagi..so, aku still ada masa lagi nak beli baju..kasut..tudung...baju nak beli dua la... :p  ...eh jap2..! yang nak beli kasut smua tuh apa pasal???siap baju dua..satu sudah...kasut kan baru beli bulan lepas...pkai pun tak lagi..duk saja dalam kotak kat dalam store tuh...cakap tadi nak soping baju jew kan...kena kawal nafsu ni..gler ko..!kalu dah sampai jalan TAR tuh, susah nak kawal nafsu serakah ni...kena la plak pergi ngan kawan..kalu ada en.F boleh gak ketuk2 kapla ni kalu tetiba aku meroyan kat situ...hehehehe...


ha..nanti boleh la soping skali baju utk kenduri kawin alang...tema pink silver...susah gak nak beli baju ikut tema ni...kalu baju pengantin tuh, senang la nak carik..takkan aku nak beli baju ala2 pengantin tuh....???ber beading bagai...manik sana..manik sini..oh tidak..!kang kalu ikut hati aku, beli jew warna lain..hahahha...gler kejam..! sabotaj majlis abg sendri..hehhehehe


paper pun nanti, tunggu jew masa soping tuh..apa yang spatutnya aku beli, dan apa pula yang tak sepatutnya aku beli...


k la..lagi aku tulis, sgala cter yang bukan2 aku cter...so, aku stop skang!nanti sambung balik..hehehhehe..da............

Thursday, 28 April 2011

knock!knock!

ha...masuk la...


salam..
ni blog ke-3 sya..Hmmmm...sengal bukan...??? yap..!sengal sgt....bajet artis...huh..nak tukar blog sampai berkali2...


1st blog terpaksa ditutup sbb ada kontroversi yang hampir membuatkan aku memakai baju oren dan berposing diblakang tirai besi..


2nd blog plak, dah terlalu 'bersawang' sgt... siap kena kutuk lagi ngan membe... ceeda... tersedak tak?? aku mengata kau nih... ada la jugak suara2 puaka yang duk suh aku tutup jer 2nd blog tuh..hahahhaha....n..suka la korang kan..aku tutup..pastu aku bukak balik yang baru..pastu bersawang balik..pastu kena kutuk..pastu tutup..pastu bukak yang baru..mmg ada cita2 la nak wat world record manusia yg tukar blog paling byk kat dunia..panjang la plak nama..huhu...


anyway, aku juz nak cakap "i'm backkk!!!!!!!!!!!!!!!"  har! har! har! (sambil mencekak pinggang)